RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2021 10:57:00

Kauzální vztah mezi energií a ekonomickým rozvojem je jasný

Kauzální vztah mezi energií a ekonomickým rozvojem je jasný

Komentář na facebookovém profilu k rozdílu mezi francouzskou a německou energetikou

 Francie má dlouhodobě vsazeno na jadernou energetiku. Operuje největší jaderný park v Evropě, přesto má ceny energie na průměru EU. Kauzální vztah mezi energií a ekonomickým rozvojem je jasný, ačkoliv se debatuje, jakým směrem kauzalita funguje. Francouzi dle všeho věří, že nízkoemisní zdroje a levná elektřina nakopnou jejich ekonomiku.

Populární aplikace electricityMap ukazuje, že Francie momentálně produkuje 76g CO2 na kWh. To je zásadní rozdíl oproti Německu, které aktuálně vypouští kolem 400g/kWh, ačkoliv má lepší infrastrukturu obnovitelných zdrojů. Cena za energie v Německu je přitom téměř dvojnásobná. To je zásadní rozdíl v kontextu energetické krize, která sužuje Evropu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama