RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2016 8:34:00

Ekologickou výchovu a osvětu bude dál zajišťovat Toulcův dvůr

Ekologickou výchovu a osvětu bude dál zajišťovat Toulcův dvůr

Činnost v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvětu bude pro hlavní město Prahu i nadále vykonávat spolek Toulcův dvůr ve Středisku ekologické výchovy hl. m. Prahy.

 Rada souhlasila s poskytnutím neinvestiční dotace spolku ve výši 2 500 000 korun. Přidělení dotace musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Za dvacet let fungování se podařilo na základě finančních příspěvků z rozpočtu metropole, grantů z jiných zdrojů a díky profesionalitě členů spolku Toulcův dvůr vybudovat ukázkové Středisko ekologické výchovy hlavního města Prahy (SEV). Hlavní město má tedy možnost poskytovat svým občanům profesionální služby v rámci ekologické výchovy a vzdělávání s relativně nízkým zatížením svého rozpočtu.

„Podpora Toulcova dvora, letité zkušenosti s naplňováním krajských programů ekologické výchovy pro Pražany, ale i další návštěvníky Prahy, si zaslouží nejen mediální pozornost, ale i finanční příspěvek. Ten sdružení využívá právě na ekovýchovné aktivity, nereprodukční chov hospodářských zvířat a na odbornou péči o biologicky cenné biotopy, které se v místě nacházejí,“ zdůraznila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama