RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2016 15:40:00

Ostře nesouhlasím s připravovanou vyhláškou MMR

Ostře nesouhlasím s připravovanou vyhláškou MMR

Radní Plamínková nesouhlasí s novou vyhláškou o stanovení seznamu aglomerací pro účely hodnocení a snižování hluku.

 S připravovanou vyhláškou ministerstva pro místní rozvoj ostře nesouhlasí Jana Plamínková, radní pro životní prostředí. V rámci pražské aglomerace se jedná o zrušení pravidelného měření hluku pro následující městské části: Běchovice, Březiněves, Ďáblice, Dolní Měcholupy, Dolní Počernice, Dubeč, Horní Počernice, Klánovice, Lahovice, Liboc, Lipence, Malá Chuchle, Nebušice, Průhonice, Radotín, Ruzyně, Řeporyje, Slivenec, Šeberov, Štěrboholy, Točnou, Uhříněves, Újezd nad Lesy, Vinoř a Zbraslav.

„Byla bych ráda, kdyby město na návrh včas zareagovalo, protože termín mezirezortního připomínkování je stanoven do 20. 9. 2016,“ upřesnila radní Jana Plamínková.

Považuji tuto novelizaci za zcela nepřípustnou

Po novelizaci původní vyhlášky č. 561/2006 Sb., o stanovení seznamu aglomerací pro účely hodnocení a snižování hluku, by mělo dojít k vyloučení obytných oblastí na okraji Prahy a prstence obcí okolo Prahy z měření hluku.

„Považuji tuto novelizaci za zcela nepřípustnou a doufám, že paní primátorka, v jejíž kompetenci je podat za hlavní město Prahu připomínky k ministerstvu pro místní rozvoj, tak učiní. Jsem přesvědčena, že je třeba občany chránit před hlukem, který je prokazatelně jedním z největších stresorů. Současně se obávám, že právě určení seznamu aglomerací touto vyhláškou povede ke zpoždění nebo dokonce k zastavení staveb protihlukových bariér u Pražského okruhu a pak nic nedonutí ŘSD ČR (Ředitelství silnic a dálnic ČR) vybudovat plánované protihlukové bariéry,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama