RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2018 21:40:00

Praha má konečně souborný dokument pro zlepšení energetické efektivity

Praha má konečně souborný dokument pro zlepšení energetické efektivity

Rada schválila Akční plán pro implementaci Územní energetické koncepce hl. m. Prahy na období 2018-2022

 Hlavní město má ode dneška Akční plán pro implementaci Územní energetické koncepce hl. m. Prahy na období 2018–2022. Jde o dokument, který pro uvedené období definuje priority, opatření a projekty, které povedou k zajištění hospodárného nakládání s energií v souladu s udržitelným rozvojem města.

Akční plán tvoří více než 60 konkrétních aktivit. Každá aktivita je v něm vymezena stručným popisem, je jmenován její garant, je stanoven předpokládaný termín zahájení a dokončení a jsou kvantifikovány předpokládané náklady a přínosy, pokud jsou již známy.

„Praha má konečně souborný dokument, který stanoví všech opatření, která mohou zlepšit energetickou efektivitu hlavního města. A je jen na budoucí politické reprezentaci, která z navržených opatření bude chtít aktivně podporovat,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Dokument zohledňuje závěry a doporučení nejen aktualizované Územní energetické koncepce hl. m. Prahy (2013-2033), ale i dalších koncepčních dokumentů, jako je Metropolitní plán, Krajský plán odpadového hospodářství hl. m. Prahy na období 2016–2025, Program zlepšování kvality ovzduší aglomerace Praha CZ01, Plán udržitelné mobility Prahy a okolí nebo Strategický plán hl. m. Prahy. Řada navržených opatření navíc souvisí se zajištěním povinností hl. m. Prahy vyplývajících ze současné energetické legislativy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama