RNDr. Jiří Hynek

  • REAL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2019 15:50:55 - hafusak2

Co se použití zbraně občanem týče:

Jaký je Váš názor na CASTLE DOCTRINE + STAND YOUR GROUND? Měly by se zavést o do našeho právního řádu? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2019 11:43:44 - RNDr. Jiří Hynek
 Dobrý den. Dnešní zákony dostávají občana, který hájí své obydlí do nevýhody proti osobám, které do něj vnikly. Jestliže se Vám ve dvě v noci prochází chlap po obýváku a otevírá zásuvky, nepřišel se zeptat na cestu na nádraží. Jestliže v této situaci začnete přemýšlet o nutné obraně, můžete v lepším případě skončit v nemocnici, v horším na hřbitově. A to stejné se může týkat Vašich nejbližších. I proto jsem podepsal petici MŮJ DŮM - MŮJ HRAD! Řešením byl tento text:"O nutnou obranu se jedná vždy, je-li tato vedena vůči osobě, která neoprávněně vnikla do domu, bytu či jiného uzavřeného prostoru za použití násilí nebo pohrůžky násilí, nebo tato osoba překonala neoprávněně překážku, jejímž účelem je zabránit neoprávněnému vniknutí do objektu, za situace, že chování takové osoby může vyvolat u obránce obavu z ohrožení života či zdraví jeho nebo jiné přítomné osoby".