RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2015 11:20:00

Instalace a měření spotřeby energií není vždy možné nebo efektivní

Instalace a měření spotřeby energií není vždy možné nebo efektivní

Byla jsem pověřena Senátem, abych odůvodnila pozměňovací návrhy, které přijal Senát k tisku 308. Proto před vás předstupuji a zopakuji vlastně to, co bylo řečeno, ale ještě to trošku zjednoduším v tom smyslu, že zákon 301, to je novela zákona o hosp

 Již v roce 2012 stanovil zákon o hospodaření s energií vlastníkům budov a společenství vlastníků jednotek plošnou povinnost vybavení bytů konečných uživatelů přístroji, regulujícími a registrujícími spotřebu energií. Nová povinnost vyplývala z evropské směrnice. V praxi se však ukázalo, že instalace a měření není vždy technicky možné nebo nákladově efektivní. Senát ověřil, že evropská směrnice pro takové případy umožňuje výjimku, výjimku z této povinnosti instalace měřidel ve všech bytových jednotkách bytových a činžovních domů. Proto upravil znění nyní projednávané novely zákona o hospodaření s energií, který jste schválili v předcházejícím bodě. Tento tisk, tisk 308, zákona o službách, který teď projednáváme, fakticky v tom pozměněném znění uvádí do souladu to znění, které jste schválili, s tím, co bylo v původním návrhu zákona o službách.

Pozměňovací návrhy Senátu upravují zákon o službách

Pozměňovací návrhy Senátu upravují zákon o službách v souladu se směrnicí Evropské unie tak, aby v případě, že vlastníci nebudou povinni instalovat měřiče tepla nebo indikátory v jednotlivých bytech či jiných částech domu, mohlo mezi vlastníkem domu a nájemci těch bytových jednotek dojít k dohodě o způsobu rozúčtování platby za teplo, teplou vodu nebo rozúčtování podle jiného právního předpisu. To by podle znění, které bylo původně přijato, nebylo možné. Děkuji vám za pozornost a v souladu s názorem předkladatele si dovoluji doporučit schválení tohoto Senátem pozměněného znění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama