RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2020 8:38:00

A taky sauna, vodka a jízda na traktoru...

A taky sauna, vodka a jízda na traktoru...

Komentář na facebokovém profilu k postupu vlády v boji s koronavirem

 Ve čtvrtek pan premiér docela na rovinu řekl, o co mu ve zvládání pandemie vlastně jde. Zejména jeho voliči jsou už asi "unavení" a tak je potřeba se "vrátit do normálu". Proto zaklekl na ministra zdravotnictví (kterého prý ošálili zlí experti) a zmizela povinnost nosit roušky tam, kde je hodně lidí (což je neuvěřitelná logika).

Ono vrátit se do normálu, když se nebezpečný vir šíří dál, fakt není snadné.

Ale jistě by se dalo řadě omezení vyhnout, kdyby si státy počínaly lépe, než na počátku krize. Zejména, pokud by rychle a efektivně identifikovaly nakažené a zabránily v tom, aby se od nich dál nákaza šířila.

K tomu by byla třeba pár věcí. Třeba trasování, které nebude probíhat pomocí tužky, telefonu a snad i počítače. Zásadně mohou pomoci chytré aplikace, běžné v řadě zemí. U nás nikoliv. Vláda se o jejich šíření nesnaží, hygienici je nepoužívají. Zásadní je ale testování potenciálně nakažených lidí.

graf

Ani po týdnech, kdy naše země (v poměru k počtu lidí) vykazuje vysoké hodnoty (v porovnání s okolím), netestujeme dostatečně. Dokonce ani ne tolik, jako většina okolních zemí.

Takže, ono to selhání státu není jen v komunikaci, ale bohužel i v tom o co jde - zvládnání pokračující krize.

Jestli to tak půjde dál, bude vláda v zájmu toho, aby neznepokojovala své podporovatele stále více mluvit o tom, že to je "jen rýmička" a že pomůže "vodka, sauna a práce na traktoru". Jako v Bělorusku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama