RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2021 8:36:00

Best in Covid

Best in Covid

Komentář na facebookovém profilu k vládní strategii boje s pandemií

 Pan premiér prý ve svém "Čau lidi" sdělil svým fanouškům, jak se u nás bude očkovat. Strategie státu na očkování zdá se zatím není, neb je to pro nás asi překvapení, že vakcína existuje (a to, že to zvládnou jako "vedlejšák" nemocnice a praktici je mimo realitu).

Zato česká strategie boje s pandenií (ve jménu nakupování a návštěv restaurací, které vláda občanům na pár dní velkoryse nabídla) nás zato již opět vynesla na první místo ve světovém žebříčku šíření nákazy. Zní to neuvěřitelně. Země, které před časem velkým problémem prošly, třeba Itálie nebo UK, se z něj poučily a přední místa v tabulkách nechávají jiným. My obrovské selhání z podzimu opakujeme právě nyní. Myslím, že to je unikátní a těžko odpustitelné.

Mimochodem, děje se to v době, kdy některé země poměrně rychle očkují (Izrael, UK) a třeba v Německu se vede diskuse, zda kancléřka Merkelová svým požadavkem na společný nákup vakcíny pro EU Německo nepoškodila.

Naopak pro nás je společný postup Unie a jistá míra tlaku porovnání s ostatními, snad dnes jedinou šancí na to, jak se náš zcela zjevně nefungující stát, pod vedením až nepředstavitelně neschopné vlády, z této těžké krize dostane. Bude to ale zjevně trvat mnohem dále, než by bylo nutné.
Bude nás to stát více životů a dalších ztrát. Takže do té doby, prosím, dávejte na sebe pozor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama