RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2022 7:35:00

Česká republika je na přijetí eura velmi dobře připravena

Česká republika je na přijetí eura velmi dobře připravena

Komentář na facebookovém profilu k přijetí společné měny Evropské unie

 Tento měsíc je tomu dvacet let, co se eurobankovky a euromince dostaly do peněženek Evropanů. Zavedení společné měny zvládlo před dvěma dekádami během dvou měsíců 15 prvních zemí, i když přechodná doba měla původně trvat až půl roku. Dnes společnou měnu denně používá přes 340 milionů Evropanů, a stalo se tak druhou nejpoužívanější měnou na světě. Není pochyb o tom, že bez tohoto odvážného a moudrého rozhodnutí by dnes neexistoval tak hluboký společný trh pro stovky milionů Evropanů, který zlepšuje stabilitu a prosperitu Evropy.

Česká republika je na přijetí eura velmi dobře připravena, v cestě ale stojí politické rozhodnutí. Jeho přijetí brání především politiky způsobená atmosféra, která následně ve společnosti vyvolává nedůvěru vůči euru (ačkoliv i miliony lidí u nás jej běžně používají). Je proto třeba začít vést férovější a na faktech založenou diskuzi, na jejímž konci může být racionálnější rozhodnutí, než to, které dnes česká politika prodlužuje.

Více se dočtete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama