RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2020 8:36:00

Máme na stole koktejl pro kvalitní práci vskutku smrtelný

Máme na stole koktejl pro kvalitní práci vskutku smrtelný

Komentář na facebookovém profilu k odbornosti úředníků na zodpovědných místech

 Děsivá situace na našich silnicích, množství havárií na železnicích, a kdo ví co dalšího představuje již postupně vybuchující bomby, na kterých sedí vládní multiministr Karel Havlíček. Nejsou samozřejmě jeho osobní vinou, a vše ani nepadá jen na hlavy ministrů z hnutí Andreje Babiše (ač na Ministerstvu dopravy vládne od ledna 2014). Ale měl by je řešit...a pokud možno jinak, než tomu bylo dosud.

Na nedávné tiskovce pana Havlíčka totiž zaznělo, že nedůvěřuje výsledkům ohledně stavu mostů, jež jsou interpretovány vládními úřady, a tak si výsledky překontroluje sám. Situace, kdy by si měl ministr bez jakékoliv kvalifikace na bezpečnost dopravy na železnici kontrolovat výsledky po “odbornících” sám, mne neuklidňuje, spíše děsí.

Podobně, tedy osobně, chce pan ministr vyřešit problémy s bezpečností na železnici, i když jeho CV naznačuje, že vlaky zná přinejlepším "z rychlíku" (a nyní i "stříhání pásek" či "PR" na hotových, či probíhajících stavbách).

Naznačuje to velký problém.

Ministerstvo dopravy na svých úřadech zaměstnává tisíce lidí, kteří stojí občany miliardy ročně a jeden by tedy očekával, že mezi nimi budou odborníci, kteří věcem opravdu rozumí a problémy řeší. A to i bez osobního zapojení ministra, všeználka.

Pokud má stát problém takové lidi najít, možná by bylo k zamyšlení, zda pracovní metody (a u někoho navíc chování k podřízeným) či způsob rozhodování některých čelních představitelů vlády, nejsou hlavní příčinou toho, že ty lidi najít nelze. V kombinaci s politizací obsazování vysokých funkcí (která vždy snižuje kvalitu), máme pak na stole koktejl pro kvalitní práci vskutku smrtelný. Poslední kapku do něj dodává "hyperaktivita ministrů", pokud je míněna vážně a nikoliv jen jako PR.

Více ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama