RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2021 20:26:00

Nad nepřijatelným chováním k ženám společnost dlouhodobě přivírala oči

Nad nepřijatelným chováním k ženám společnost dlouhodobě přivírala oči

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům kauzy Feri

 Je to jen pár dní, co kauza kolem Dominika Feriho plnila titulní stránky novin a zabírala první místa webových portálů. Dominik zcela správně a rychle politiku opustil, o dalším, tedy o jeho vině v právním smyslu nerozhodují ale politici, novináři či vox populi, ale šetření Policie ČR a následně možné soudy.

Je zde ovšem ještě důležitější věc - a tou je otázka, zda a jak tento zatím neukončený příběh změní naši společnost. Tato kauza u nás totiž znovu otevírá velmi důležitou otázku násilí vůči ženám i jejich stále nerovného postavení ve společnosti. Označení “znovu otevírá” přitom není náhodné, protože se naší společnosti daří tyto diskuse zatím rychle, bez výsledku, uzavírat.

Výsledkem je, že nad nepřijatelným chováním k ženám, i jejich faktickým znevýhodněním ve společnosti jako celku, česká společnost dlouhodobě přivírala oči. A já doufám, že to se změní, a snad i podstatně.

Více ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama