RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2019 9:47:00

O potížích sbližování...

O potížích sbližování...

Komentář na facebookovém profilu k Sašovi Vondrovi

O potížích sbližování....

Na názory pana europoslance Vondry jsem v posledních týdnech párkrát narazil. A výroky této výrazné (a pozitivní) osobnosti Sametové revoluce mi připomněly jednu věc - a tou je, že společností tolik očekávané sbližování dnes opozičních stran, které by mohlo vytvořit relevantní sílu, jež změní poměry vládnutí u nás, bude hrozně složité.

Zdá se být jasné, že část potenciálních spojenců chce plout po vlnách politiky jen na své lodi, někde hrají neadekvátní roli personální animozity a u některých dalších bude se "sbližováním" věcný problém.

Ono totiž jde jen tehdy, pokud existuje dostatečná blízkost v pohledu na svět.

A druhá podmínky je, že rozdíly, které nejsou možná zas tak zásadní, je třeba, pokud jsou cílem třeba společné kandidátky či pevnější koalice, spíše upozaďovat, a ne je zdůrazňovat.V opačném případě neplatí že 7 + 8 je 20, a ani dokonce že 7 + 8 je 15. Může to být deset.

Proto mi místy hodně radikální postoje pana Vondry, které fakt mám problém pochopit a kterým v některých oblastech ostatní jeho kolegové v EP přizvukují, naznačují, že fragmentace naší politické síly, k radostí dnes dominantního hnutí ANO, jen tak neskončí...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama