RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2021 12:36:00

Pochybuji o tom, že naše řešení funguje

Pochybuji o tom, že naše řešení funguje

Komentář na facebookovém profilu k šíření mutace koronaviru.

Řada zemí totiž volí cestu k omezení rizika zavlečení nebezpečné mutace, která je myslím lepší a dává lidem na výběr. Tou je velmi, ale opravdu velmi důsledná karanténa po návratu. V některých zemích i výhradně v předurčených místech (hotelech) a na náklad cestovatele.

Pochybuji o tom, že naše řešení funguje. Není mi také jasné, proč naše úřady zvolily délku 5 dní, když obecně platí požadavek na 10-14 dní. A zatím jsem nezastihl jedinou informaci o tom, jak tuto karanténu stát kontroluje a jak hlídá, aby věděl, odkud kdo přijíždí (v řadě zemí již jen za neposkytnutí informací hrozí obrovské pokuty).

Myslím, že zakázat lidem vycestovat do zemí, které cestovatele akceptují (dokonce i z nejvíce pandemií postižených zemí světa, jako je ČR), je vskutku extrémní řešení, které musí obstát z hlediska práva a za kterým musí být jasné důvody.

Ale nedostatečná reakce na dnes dobře známé riziko zavlečení nebezpečných mutací (tím, že stát zavčas nepřijme fungující omezení a nepostihne ty, co je poruší velmi citelně - což prakticky při jakékoliv výši nemůže kompenzovat škody, které tím vzniknou), je velká, a zcela zbytečný chyba. Zdá se mi, že ji právě stát dělá. A proto jsme tam, kde jsme.

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama