RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2021 7:33:00

Výsledkem absence jakéhokoliv systému bude vždy chaos

Výsledkem absence jakéhokoliv systému bude vždy chaos

Komentář na facebookovém profilu k absenci kvalitního systému krizového řízení

 Stejně jako naše země nebyla vůbec připravena na pandemii, tak je státní mašinerie zcela nepřipravena na katastrofu, která se odehrála na jihu Moravy. Jako by tragické povodně v minulých dekádách a varování klimatologů, že klimatické změny s sebou ponesou i extrémní meteorologické jevy, nebyly dostatečný důvod mít určitý plán připravený.

Pevně doufám, že dění posledních dnů a měsíců bude pro naši státní správu ponaučením, který povede ke vzniku opravdu kvalitního systému krizového řízení. Systému, který bude umět pracovat (transparentně) s daty, bude disponovat expertízou, bude vědět, jaká opatření a jak, v souladu se zákony, může stát v ohrožení využít a bude mít jasnou představu, jakým způsobem a v jakém rozsahu bude pomáhat těm, co byli postiženi.

Neexistuje žádný důvod proč by tomu tak nemělo být. A je tragickou chybou, že jsme to doposud neudělali a zdá se, jak je vidět na posledních dnech ale i měsících, že se ani k tomuto stavu nijak neblížíme.

Výsledkem absence jakéhokoliv systému bude totiž vždy chaos. A velmi špatné signály pro občany naší země. Myslím, že současná situace je tomu vzornou ilustrací. O tom proč si to myslím, píši ve svém blogu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama