RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2021 7:33:00

Zdá se, že pořádně nevíme, kolik lidí očkujeme

Zdá se, že pořádně nevíme, kolik lidí očkujeme

Komentář na facebookovém profilu k průběhu očkování proti koronaviru

 Během léta budou zřejmě k dispozici 4 různé vakcíny proti COVID-19. Již dnes dostáváme desítky tisíc dávek, které mohou ochránit spousty lidí před nebezpečnou nemocí.

Náš postup bohužel zatím vypadá tragikomicky:

Zdá se, že pořádně nevíme, kolik lidí očkujeme.
Vládne chaos, přednost dostávají třeba různé "celebrity", není jasno, jak závazná jsou pravidla (a to nejsme ani u komplikované logistiky druhé dávky!).
Dle informací Seznam Zprávy rezervační aplikace sbírá data pro reklamu Google.

Před pár dny to vypadalo, že si poradíme s ordinacemi praktických lékařů, zubařů a pracovišti nemocnic. Nyní je řeč o využití největší sportovní arény v ČR (jak oznámil premiér, jak jinak, na twitteru). K dovršení všeho se zdá, že sice máme vakcínu, ale nemáme zdravotnický materiál k jejímu naočkování. A to poté, co dlouhé měsíce víme, že vakcína je jediným možným řešením, jak z této mizérie. Navíc se zdá, že to že ji máme, nás opět zaskočilo.

Se svými kolegy právě v EP (či lépe na internetu) diskutujeme o tom, že pokud si budeme počínat dobře, může být třeba květen měsícem, kdy se viditelně začneme vracet do normálního života (i když předtím to bude hodně složité). Nicméně pokud budeme postupovat tak, jako dosud, pro nás to platit nebude.

Doufám, že více lidí chápe, že v dnešním světě potřebujeme funkční stát s kompetentními lidmi v čele. To, že ho momentálně nemáme, je snad jasné. A cena za to je velmi vysoká.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama