RNDr. Miroslav Škaloud

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2014 10:00:47 - Simon Král

senátní volby

Podporujte ,,společnou" kandidátku ODS a TOP 09 pro nadcházející senátní volby? Na mě to působí tak, že vy víte, že na tom nejste dobře a TO9 09 se obává spolupráce STAN a ANO. Co vy na to? Přeci taky kandidujete

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2014 21:13:47 - RNDr. Miroslav Škaloud


Vážený pane,
v současné době jednají lídři ODS a TOP09 o společném postupu v senátních volbách. Nepůjde ale o společné kandidátky ve smyslu, že bychom utvořili volební koalici a poté by v každém volebním obvodu byl pouze kandidát tohoto uskupení. Půjde spíš o selektivní spolupráci, např. při podpoře kandidátů ve druhém kole, nebo se bude jednat o společném kandidátu v oblastech, kde voliči tradičně dávají přednost levicovým politikům, tak aby pravicové strany netříštili síly. Nevidím na tom nic negativního. Na řadu záležitostí máme stejný nebo podobný názor. Vzhledem k tomu, že nemáme dostatečné preference, pak takovýto postup může napomoci kandidátům, kteří budou většinou hájit principy, společné oběma stranám. Stejný postup navrhovala ODS i v minulých senátních volbách, ten byl ale ze strany TOP09 odmítnut. Tento postup jsem podporoval i v r. 2012, podporuji jej i nyní. Souhlasím s tím, že situace je v současné době pro TOP09 méně výhodná, oproti předchozím senátním volbám, díky vůli STANu nekandidovat společně s TOPkou.
Pokud jde o mou kandidaturu, ta závisí na výsledcích primárních voleb. K těmto volbám dosud nedošlo.

M. Škaloud