RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2010 8:46:18

Europoslanci jednali o projektu Zlatá cesta

Europoslanci jednali o projektu Zlatá cesta

Europoslanci Ismail Ertug a Pavel Poc jednali o podpoře přeshraničního projektu „Zlatá cesta" a o podpoře kandidatury města Plzně na získání titulu Evropského města kultury.

Společně se pak dohodli na dlouhodobé spolupráci při rozvoji přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Německem.

Tématem jejich jednání byl projekt Zlatá cesta a podpora kandidatury města Plzně na získání titulu Evropského města kultury pro rok 2015, o který usiluje ještě město Ostrava. "Město Plzeň, Plzeňský kraj a města i obce na obou stranách hranic by měly na tomto projektu úzce spolupracovat, protože by z tohoto titulu benefitoval celý region," zdůraznili oba poslanci důležitost spolupráce během posledních kroků kandidatury.

Projekt „Zlaté cesty" vede ve stopě dřívější královské cesty Karla IV. z Prahy do Norimberka a je zaměřen na především podporu turismu a podnikání formou společné prezentace a posílením vzájemné spolupráce v této oblasti. Zároveň se předpokládá, že užší vzájemná spolupráce subjektů z české a německé strany posílí také šance města Plzně na získání titulu Evropského města kultury, neboť jedním z kritérií, podle kterých se kandidatury posuzují, je také schopnost uchazeče přilákat návštěvníky z jiných zemí.

Europoslanec Poc proto během setkání tento projekt uvítal. Slíbil, že se s žádostí o podporu projektu obrátí jak na vedení města Plzně, tak i že napomůže zprostředkování kontaktů mezi iniciátory projektu a starosty měst a obcí Karlovarského kraje, případně jejich kulturních institucí.

Curicullum vitae Ismaila Ertuga (SPD/ Skupina progresivní aliance socialistů a demokratů v Evropském parlamentu)

Narozen r. 1975 v Amberku. Vystudoval obchod a podnikání, získal kvalifikaci jako odborný pracovník v oblasti sociálního a zdravotního pojištění. Od roku 1999 je členem SPD (Německá strana sociálně-demokratická), za kterou působil od roku 2004 v městském zastupitelstvu města Amberg. Roku 2009 byl zvolen členem Evropského parlamentu.
www.ertug.eu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama