RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2019 14:04:00

Každých 20 minut zemře na rakovinu jeden Čech

Každých 20 minut zemře na rakovinu jeden Čech

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu dnu boje proti rakovině

 Na dnešek připadá Mezinárodní den boje proti rakovině. Tažení proti zákeřným nádorovým onemocněním vedou také politici Evropského parlamentu – mezi nimi i náš europoslanec a kandidátská jednička pro nadcházející eurovolby Pavel Poc.

"Každých 20 minut zemře na rakovinu jeden Čech. Každá rodina se přímo nebo nepřímo setkala s nádorovým onemocněním. Stojíme tváří v tvář skutečné epidemii a nikdo se moc nezajímá. Se skupinou Poslanci proti rakovině se to snažíme již několik let změnit," vysvětluje Pavel Poc, který je zároveň místopředsedou skupiny.

A jaké jsou jeho dosavadní úspěchy?

  • v roce 2014 se mu s pomocí EU podařilo v Česku spustit celonárodní screeningový program rakoviny tlustého střeva a konečníku
  • založil skupinu zaměřenou na veškerá onemocnění trávicího ústrojí
  • podpořil výzkum nových způsobů odhalení a léčby rakoviny slinivky, která je jedním z nejzákeřnějších druhů rakoviny

Úsilí, které Pavel Poc věnuje boji proti těžkým onemocněním, neušlo pozornosti jeho kolegů z europarlamentu. Ti jej nominovali mezi tři kandidáty na prestižní MEP Awards, tedy jakéhosi „Unijního Oscara“, v oblasti zdraví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama