RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2014 12:24:14 - Marek67

ochrana prasat

Dobrý den, proč děláte kampaně na ochranu prasat v Praze? Nebylo by lepší je udělat na venkově (to se aktivistům nechce?), tam se to má řešit, někteří lidé co Vám toto podepíší ani prase na vlastní oči neviděli.
Když Vám tolik vadí jak se chovají prasata na farmách, tak jaký máte návrh na zlepšení aby ale tento návrh nenavýšil cenu masa.
Dejte dotace zemědělcům a ti určitě rádi postaví nové farmy v požadovaném předpise, ale nechtějte po nich aby dotovali chovy ze svého, nebo je likvidovali úplně.
Podporujete lepší podmínky pro prasata, co takto lidé kteří nemají kde bydlet, to je v pořádku?
Jestli je u Vás jako EP na prvním místě chov dobytka, než životní úrověň lidí, tak jste velký přínos pro lidi co Vás volili.
Marek Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.03.2014 14:54:24 - RNDr. Pavel Poc
Dobrý den,


kampaň neproběhla jen v Praze, ale i v jiných městech po celé Evropě, například v Berlíně, Paříži, Rotterdamu nebo ve Varšavě. Je to proto, že “aktivisté” mají šanci oslovit více lidí. Jejich aktivity se ale zaměřují na všechny, ne jen na obyvatele velkých měst.

Na páteční akci byla živá prasata hned dvě. Souhlasím s Vámi, že mnoho lidí možná ani prase na vlastní oči nevidělo a je dobře, že tu příležitost měli.
Nejde o to, co mi vadí nebo nevadí. Nechceme pro zvířata žádný přepych. Trocha slámy nebo pylin pro ně ale může znamenat snesitelné podmínky místo naprostého šílenství.
Cenu masa ovlivňuje daleko více faktorů. Pokud zlepšíte podmínky, prasata nejsou tolik náchylná k chorobám, máte menší ztráty a používáte méně antibiotik, která stojí hodně peněz. V konečném důsledku tak nejsou spokojená jen prasata, ale také zemědělci a spotřebitelé.

To, že lidé nemají kde bydlet samozřejmě v pořádku není. Osobně jsem velkým zastáncem kvalitního sociálního bydlení, ale to je téma, které s ochranou zvířat opravdu příliš nesouvisí.

Lidé se mě často ptají: ,,Proč se v Evropském parlamentu nezabýváte důležitějšími tématy, než je ochrana zvířat? Jako je ochrana našeho - lidského - zdraví?” To je ale přesně to, na čem mi záleží nejvíc. Zdraví se dá zlepšit i skrze kvalitu a bezpečnost potravin, které konzumujeme. Nikdo nechce jíst koňské maso místo hovězího, kupovat náhražky skutečných potravin nebo mít jídlo plné chemikálií.

Dobré životní podmínky hospodářských zvířat jsou prvním krokem pro to, aby byl náš potravinový řetězec bezpečný. Proto kampaň podporuji a jako předseda skupiny pro ochranu zvířat v Evropském parlamentu jsem moc rád, že se taková akce uskutečnila v České republice.

Pavel Poc