RNDr. Radoslav Štědroň

  • SSPD-SP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2018 14:23:05

Kandiduji do Senátu

Kandiduji do Senátu

Je nás - kandidátů do Senátu letos opět kolem 240, do oněch 27 senátorských obvodů. Já předkládám k diskusi návrh zadání nové české ústavy. Kdo předkládá pro tento stát něco lepšího?

 

Kandiduji popáté do Senátu, proto znovu ještě pár vět k mému programu:

Na těchto internetových stránkách (www.stranaprace.cz), je textů a poslouchání – dívání se na mé projevy – asi na 22 hodin. Je zde dosti podrobně – včetně mého životopisu popsána má politická práce pro tuto zemi a národ, za posledních už bezmála 30 let – od listopadu 1989.

Je tu moje knížka, kterou mi vydala Ostravská universita v roce 2013, je tu můj návrh zadání nové české ústavy určený pro dvouletou celonárodní diskusi, tak, aby poté mohla být ústava po všech těch úpravách, které voliči za dva roky učiní, referendem přijata.

Budou tím vyřešeny všechny základní problémy, se kterými se dnes český stát denně střetává, a které pochopitelně díky dnešní platné ústavě – není schopen – a nikdy nebude schopen vyřešit. Pokud bude platit stávající ústava. Opakuji Vám znovu, vážení voliči, ústava není text pro ušmudlaných 63 ústavních právníků v této zemi – týká se každého z nás. Snad tuto větu ještě za mého života pochopíte.

Voliči však porád chtějí po svém senátorovi, aby jim zajistil opravu střechy školy ve své obci, aby zajistil snížení nezaměstnanosti, vyřešil dostavbu rozhledny, krytého bazénu nebo, aby pravidelně pořádal myslivecké hody, kde je možno se pokud možno zadarmo se najíst.

A mám vypisovat dalších 1000 nestátnických věcí, které si myslí u nás stále lidé – co je prací senátora?

Pochopte – vždyť, podle platné ústavy ani nemají zákonodárnou iniciativu, tím že je nebudete volit – Senát nezrušíte.

Já, pokud budu zvolen, tam do šesti let – bůh-li mi život dá, zajistím, aby nás bylo s tímto mým programem – novou českou ústavu přijatou referendem – aspoň 40 v Senátu. V té době dobijeme jistě i sněmovnu.

Vážení – pak referendum o nové ústavě, kterou si napíšeme my všici – nikoli nějaké zločinecké politické strany, klany, rodiny, firmy či co – bude. Pak tito noví lidé v parlamentu dosáhnou toho, že po dvouleté celonárodní diskusi 8 300 000 voličů Česka – referendem budeme moci svou novou ústavu, si schváliti.

Dneska je to pro ty novodobé paloně – naprosto nepřijatelné – nikdy Vám to nedovolí, pokud nebudou vystřídáni opravdovými demokraty.

A, nebo co se Vám nelíbí na tom, že by v republice měli rozhodovat lidé – a nikoli strany. Porád nechápete, že tu není žádná demokracie – ale partajokracie? Ony to tu vedou ku prospěchu štěstí a spokojenosti většiny obyvatel těch skoro 30 roků, dobře?

Fakt si to myslíte?

No, tak je znovu volte či nejděte k volbám.

Hotovo.

Radoslav Štědroň

červenec 2018

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama