RNDr. Věra Palkovská

  • BPP
  • Třinec
  • primátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2020 13:27:00

Stavba cyklostezky do Konské míří do finále

Stavba cyklostezky do Konské míří do finále

Po zimní přestávce se v úterý 14. dubna opět rozjely práce na stavbě cyklostezky do místní části Konská. Hotovo by mělo být v první polovině června letošního roku.

Díky nové oboustranné cyklostezce, která povede souběžně se silnicí II/468 mezi Třincem a Českým Těšínem, se cyklisté dostanou z Třince do Konské a na průmyslovou zónu Baliny mnohem bezpečněji a pohodlněji.
stavba cyklostezky

Silnice z Třince směrem na Český Těšín patří k nejvytíženějším dopravním tepnám, kterou hojně využívají také zaměstnanci Třineckých železáren a firem v areálu TŽ a v průmyslové zóně. Zejména v době střídání směn ohrožuje cyklisty množství projíždějících vozidel a jízda na kole po krajnici není pro cyklisty příliš bezpečná.

„Dlouhodobě děláme maximum pro to, aby měli cyklisté v Třinci vhodné zázemí a bezpečné podmínky pro pohyb na frekventovaných úsecích. Krok po kroku každoročně zlepšujeme cyklistům podmínky, které jim usnadňují jízdu na kole, ať už to jsou vyhrazené cyklopruhy a cyklostezky, servisní stojany, cyklopumpy, bezpečná úschova kol či nabíječky pro elektrokola. Věříme, že díky dobrému zázemí lidé budou více a více objevovat výhody pohybu na kole, ať už formou aktivního odpočinku, nebo každodenního dojíždění do práce,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

V souvislosti se stavbou cyklostezky je v úseku před stavebninami a dalšími provozovnami provoz řízen kyvadlově semaforem. Dopravní omezení potrvá do 18. 5. Autobusová zastávka „Třinec, Konská, výklopník“ (dopravce ARRIVA MORAVA a.s.) není do uvedeného data obsluhována.

Na stavbu cyklostezky Třinec - Konská získalo město dotaci z Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 18 milionů Kč. Nová cyklostezka podél silnice II/468 bude součástí páteřní cyklotrasy č. 10, která vede z Bukovce do Bohumína.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama