RNDr. Zděnek Kvítek, PhD.

  • HPP 11
  • Praha 11
  • regionální rozvoj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2016 13:18:31

Kdo ve skutečnosti podporuje a nepodporuje dostavbu okruhu kolem Prahy?

Kdo ve skutečnosti podporuje a nepodporuje dostavbu okruhu kolem Prahy?

Na obrázku je vidět výsledek hlasování Zastupitelstva MČ Praha 11 podpory pro rychlou výstavbu jihovýchodního silničního okruhu kolem Prahy podle aktuální legislativy dle dohody české vlády a Evropské komise

Proč zastupitelé Ano, Top, ČSSD 8.9.2016 na Zastupitelstvu Prahy 11  nehlasovali    na návrh HPP11 pro podporu vzniku koordinační komise vlády vzniklé 7.9.2016 pro rychlou výstavbu jihovýchodního silničního okruhu kolem Prahy dle dohody vlády s Evropskou komisí?

  • Nejsou snad spokojeni s tím, že byl stanoven  konkrétní harmonogram přípravy stavby jihovýchodního okruhu?  
  • Nebo jim snad vadí, že se postupuje podle obecné legislativy, ale oni by chtěli vládnout podle výjimek a ad-hoc zákonů? 
  • Proč se nezasadili za výstavbu jihovýchodního okruhu posledních 15 let, když společně s ODS vládli v Praze?
  • Jaká konkrétní opatření, cíle navrhuje  opakovaná blokáda silnic organizovaná v rámci senátní kampaně pana zastupitele Sýkory, poslední z 14.9.2016?

Kamiony stále proudí přes Jižní Město, a proto HPP11 podporuje konkrétní kroky vlády k výstavbě okruhu, které tady chyběly posledních 15 let, a proto okruh není ještě dostavěn. Navrhli jsme tedy na Zastupitelstvu Prahy 11 dne 8.9.2016 k projednání a odhlasování následující body.
Zastupitelstvo Prahy 11:

• podporuje rychlou výstavbu silničního okruhu kolem Prahy podle aktuální legislativy dle dohody české vlády a Evropské komise.

• podporuje vznik harmonogramu a koordinační komise vlády, MHMP a jiných složek z 7.9.2016, která zajistí koordinaci postupu tak, aby výstavba okruhu mohla být zahájena v roce 2019.

Jak dopadlo hlasování zastupitelstva je vidět na přiloženém obrázku.

Pro schválení podpory vládní dohody ze strany Zastupitelstva Prahy 11 v Zastupitelstvu ve většině nehlasovaly dvě ze stran (ANO a ČSSD), které tuto dohodu uzavřely na vládní úrovni! Naopak KDU ČSL s Českou pirátskou stranou jako součást klubu HPP11 vládní dohodu podpořily.

A co bojovník za životní prostředí Sýkora a jeho kamarádi ?

I bojovníkovi proti kamionům panu zastupiteli Sýkorovi není dohoda vlády na výstavbě okruhu po chuti a proto se zdržel hlasování. Jen se ukázalo, že celá jeho petiční akce nemá za cíl zajistit hmatatelnou dohodu o výstavbě okruhu, ale jen jeho senátorské křeslo. Chudáci petenti, kteří podepisovali v petici rychlé dokončení okruhu, aby kamiony nedusily občany! Však petice je myšlena jen jako výtah do Senátu... Co také jiného lze čekat od člena tlupy pana Mlejnského JM – ND...? Jaké konkrétní praktické cíle prosazovala blokáda pana Sýkory 14.9.2016?

Na závěr.

Jsme rádi, že dne 7.9.2016 česká vláda přijala tak potřebná praktická opatření k urychlenému dokončení jihovýchodní části "Silničního okruhu kolem Prahy" podle aktuální legislativy a současných potřeb, která HPP11 dlouhodobě prosazuje, a ke kterým vyzvalo HPP 11 předsedu vlády Mgr. Sobotku již ve svém otevřeném dopisu z 14.6.2016.
Dopis předsedovi vlády ke stažení z 14.6.2016 zde:








Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama