RNDr. Zděnek Kvítek, PhD.

  • HPP 11
  • Praha 11
  • regionální rozvoj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2018 15:19:48

Proč je umlčována opozice vypínáním mikrofonu na Praze 11?

Proč je umlčována opozice vypínáním mikrofonu na Praze 11?

Proč pan starosta Ing. Jirava (Ano) a pan místostarosta Mgr. Lepš (TOP 09) umlčují opozici v Zastupitelstvu Prahy 11 vypínáním mikrofonu?

Posláním Zastupitelstva je kontrolovat Radu. I opoziční zastupitel má ze zákona právo navrhovat a zdůvodnit jednací body, protože není účelem Zastupitelstva jen odkývat Radě její návrhy, ale zevrubně je veřejně projednat i za účasti občanů. Jenže Rada MČ Prahy 11 složená z Ano a TOP 09 není schopna odpovídat na jednoduché otázky a proto jí vadí, že opozice veřejně předkládá a odůvodňuje své návrhy. Když se odůvodnění návrhu radním nehodí, je opozice umlčena vypnutím mikrofonu.

Obdobné nepřijatelné chování je při diskusi k schváleným bodům, kde každý zastupitel se může přihlásit 2x do diskuse po 5 minutách. Pokud radním vystoupení opozičního zastupitele nekonvenuje, tak mu opět jednoduše vypnou mikrofon.

Protestujeme proti takovému postupu, protože pokud nebudou dodržována zákonná pravidla a opozice nebude moci veřejně na Zastupitelstvu připomínkovat jednotlivé body, tak může být soudně zpochybněno vlastní hlasování Zastupitelstva. Je to obdobné, jako kdyby předseda Parlamentu vypínal v Poslanecké sněmovně mikrofon opozičním poslancům za projevený politický názor.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama