RNDr. Zděnek Kvítek, PhD.

  • HPP 11
  • Praha 11
  • regionální rozvoj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2018 15:27:00

Promarněná příležitost financování sportu na Jižním Městě.

Promarněná příležitost financování sportu na Jižním Městě.

Jak jsme promarnili na Jižním Městě v řádu stovek milionů možnost efektivního financování výstavby sportovišť

 

Během mého mandátu zastupitele jsem probíral  financování sportu na Jižním Městě se svým francouzským spolužákem, který pracuje jako investiční expert pro oblast sportu.  Vůbec nebyl schopen pochopit,  jak je možné, že velké investiční projekty na Jižním Městě do sportu jako je bazén, lední stadion nejsou financovány z EU fondů, když jsou takto obdobné stavby veřejného zájmu financovány po celé Evropě. Zvláště, když Jižní Město je 80 tisícové největší sídliště v České Republice.  V těchto případech je zcela běžné, že obec zajistí pozemky a výstavba je financována z EU fondů.

Když zjistil, že nás stála výstavba 25 m bazénu s 5 drahami a tobogánem přes půlmiliardy korun, tak pochopil, že tak předražený projekt by EU nikdy nefinancovala. Skoro celý projekt tak financovala zcela proti současnému trendu MČ Praha 11 z vlastních zdrojů privatizace majetku.

Obdobně problematická je výstavba zimního stadionu na pozemku školy. Místo financování zimního stadionu z fondů EU bude stavbu financovat soukromý investor. Z dlouhodobého pohledu hrozí, že MČ nejenom přijde o pozemek, ale že stadion nebude sloužit občanům Jižního Města.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama