RNDr. Zdeněk Somr

  • APB
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2021 14:14:00

Věřte našim podnikatelům. Dokáží si sami nejlépe poradit

Věřte našim podnikatelům. Dokáží si sami nejlépe poradit

Stát se chová, jako kdyby se neočkovalo a netestovalo. Od začátku roku se nakazilo 900.000 lidí. Ti budou mít, zjednodušeně řečeno, do léta protilátky. Aktuálně je 900.000 lidí kompletně naočkováno, dalších 900.000 lidí má za sebou první dávku.

 Očkujeme 400.000 lidí týdně a se stoupajícím počtem dodávaných vakcín toto číslo poroste. Přidáme-li povinné testování ve firmách, které podstupují další statisíce lidí, testování ve školách a školkách, je zřejmé, že riziko nakažení rychle klesá. Je nejvyšší čas otevřít obchody, provozovny služeb, spustit kulturní a sportovní akce. Nelze to udělat bezhlavě. Je potřeba nastavit základní hygienická pravidla, na což jsou podnikatelé vesměs připraveni. Využijme systém Bezpečná provozovna, který připravila Hospodářská komora. Ten by mohl umožnit rychlejší otevírání obchodů, provozoven služeb, ale i kulturních a sportovních akcí.   Zásadně nesouhlasíme s názorem poslankyně a předsedkyně Trikolóry Zuzany Majerové Zahradníkové, která pro Parlamentní listy uvedla: „Rozumím tomu, že mnoho podnikatelů by udělalo takřka cokoliv, aby mohli začít znovu plnohodnotně pracovat. Je však naší povinností, abychom kvůli pandemii uhájili samotné základy svobodného podnikání.“  Chtít rozvolnění bez pravidel znamená jediné, další odklad otevření obchodů a provozoven služeb.   Každý den uzavřených provozoven stojí dvě miliardy korun a každým dnem roste počet firem, které definitivně končí. Vyzýváme všechny vládní i parlamentní politiky, zohledněte reálné prostředí, věřte našim podnikatelům, že si dokážou poradit. Zdeněk Somr, místopředseda Aliance pro budoucnost
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama