RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2013 14:08:20

Bezpečí a pomoc vlastnímu obyvatelstvu je důležitější než zahraniční mise

Bezpečí a pomoc vlastnímu obyvatelstvu je důležitější než zahraniční mise

Vyjádření Alexandera Černého, stínového ministra obrany KSČM k nasazení některých složek Armády České republiky při hrozbě povodní.

Je velmi důležité, že v těchto chvílích jednotky armády vyrážejí pomoci občanům v postižených povodňových oblastech. Armáda bezpochyby opět odvede profesionální práci – a pro nás pro všechny, kteří budeme řešit situaci v ohrožených regionech je tato zpráva vždy minimálně morální vzpruha.

Nicméně právě proto je opravdu škoda a zásadní chyba, že Armáda ČR dnes už nemůže poskytnout daleko větší rozsah pomoci jako tomu bylo dříve. Díky zásahům neodpovědných ministrů předchozích vlád se zbavila právě těch složek, které by v takovýchto chvílích naléhavě potřebovala.

Místo, aby se orientovala na mnohdy pochybné zahraniční mise, by měli odpovědní politici orientovat hlavní cíl armády především na zajištění bezpečnosti a pomoci vlastnímu obyvatelstvu v krizových situacích.

Bohužel v této věci byly možnosti armády zásadním způsobem omezeny. Jedním z klíčových závazků přístí, doufejme skutečně odpovědné, vlády je v tomto ohledu změnit priority, opravit koncepci působnosti Armády ČR a napravit chyby některých předchozích ministrů a mninistryň, jako bylo například rušení ženijních jednotek.

Alexander Černý, poslanec PČR a stínový ministr obrany KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama