RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2014 14:42:06

Lhát by se nemělo, ani sami sobě, ale zejména veřejnosti

Lhát by se nemělo, ani sami sobě, ale zejména veřejnosti

.... vymírají i komunisté, průměrný věk jejich členů je okolo sedmdesáti let. Od loňského jara strana ztratila tři a půl tisíce členů. „Členů máme okolo 50 tisíc. Starší odcházejí po tisících, mladí ale přicházejí po stovkách,“ řekl Právu J. Dolejš..

A nepoučí se a nepoučí. Kdo? Zřejmě nejen v KSČM, ale zejména tam. Bude-li totiž KSČM, respektive její funkcionáři dál klamat veřejnost a dokonce velice rádia často sami sebe, dostane se této straně punc lhářů. Předkládá veřejnosti své vidění reality a vesnický člověk by řekl, že tohoto řezníka maso sice nějak vypadá, ale jíst, jíst se to nedá.

Již 13. 1. 2014 jsem byl nucen na základě svých znalostí a zkušenosti ze vnitř KSČM (mimochodem jsem s tímto stavem marně bojoval a raději své spojení s tímto subjektem ukončil v červnu 2010) reagovat na rozhovor místopředsedkyně ÚV KSČM M. Vostré, která uváděla nepřesné, zavádějící a lživé informace o členské základně KSČM. A i přesto, že mé komentáře k činnosti a působení této strany na české politické scéně jsou velice pozorně a pravidelně sledovány, tedy předpokládám, že i čteny, právě funkcionáři KSČM, nelze v jejich konání najít alespoň kousíček reflexe. Svědčí o tom nejen vyjádření dalšího místopředsedy ÚV KSČM J. Dolejše pro Právo uvedené na Novinkách.cz, který i když v KSČM zodpovídá za úplně jinou problematiku, vyjadřuje se k členské základně, která je v gesci opět zavedené funkce 1. místopředsedy ÚV KSČM P. Šimůnka. Novinky.cz uvádějí k jeho komentáři na téma členské základny toto - vymírají i komunisté, průměrný věk jejich členů je okolo sedmdesáti let. Od loňského jara strana ztratila tři a půl tisíce členů. „Členů máme okolo 50 tisíc. Starší odcházejí po tisících, mladí ale přicházejí po stovkách,“ řekl Právu místopředseda KSČM Jiří Dolejš. Dodal, že už čtvrtina členů partaje přišla po roce 1989.

Měl bych J. Dolejšovi poděkovat (nebo on mně?), za odhad, počtu členů KSČM, kterého jsem se vedle dalších údajů dopustil 13. 1.2014 ve zmíněném článku pod názvem „Čím je vlastně zatížena KSČM? Příležitostí, která se nemusí opakovat? Přetvářkou? Kdyby jen…“  na mých webových stránkách k rozhovoru s M. Vostrou v Haló novinách. Zde jsem své kvalifikované informace opíral o údaje z roku 2010 a uvedené osobní zkušenosti a poznání vnitřního chodu KSČM. Odhadoval jsme na základě ročních úbytků současný stav členů KSČM na někde okolo 50 tisíc, což J. Dolejš potvrzuje, nebo snad uvádí, aby nebyl v až tak velkém rozporu s tím, co uvádím já. Jinak bohužel opět lže, jako když tiskne. Kdyby totiž pozorně četl, co ve svém komentáři uvádím, nemohl by tvrdit, že průměrný věk členů KSČM je kolem 70 let. Zřejmě nejen já v charakteristice slůvkem „kolem“ vnímám rozptyl cca do 1 až 2 procentních bodů, v tomto případě let. Jenže byl-li průměrný věk členů v KSČM v roce 2010 přes 71 let, pak lze spolehlivě říci, že za 3 roky došlo k jeho zvýšení minimálně na 73 let. Ještě mnohem klamavější je výrok, že „čtvrtina členů partaje přišla po roce 1989“. Pravdou je, že v roce 2010 bylo v KSČM 3 920 osob se vstupem po roce 2000. Nějak to tedy panu Dolejšovi nevychází. Konečně, kdo se chce dozvědět, jak to s členskou základnou KSČM vypadá, nechť si znovu přečte článek z 13.1. 2014 na stránkách www.balin.cz. Pravda, nás v OMMO je určitě mnohem méně než členů KSČM, ale institut sympatizanta přináší své ovoce v podobě aktivit, které se např. nejen na Mostecku dají sledovat na www.hnutiommo.cz případně webu lomské opozice anebo na www.balin.cz a jsou poněkud průkaznější, než aktivity třetí nebo kolikáté nejsilnější parlamentní strany, jak ji obvykle rádi sami soudruzi označují.

A hlavně se nepřetvařujeme, nelžeme a nevytváříme pro veřejnost jakousi virtuální realitu, protože nám rodiče vštěpovali, že lhát se nemá jiným ale ani sobě. Hezký den bez lhaní a jiných negativních lidských vlastností.

Vlastimil Balín, jednatel OMMO a komentátor věcí veřejných

Lidovci a komunisté přicházejí o členy i o statisíce

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama