RSDr. Vojtěch Mynář

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2013 18:57:08

Janukovyč by měl naslouchat svému lidu

Janukovyč by měl naslouchat svému lidu

Rozhodnutí ukrajinského prezidenta Janukovyče na poslední chvíli nepodepsat dohodu o přidružení k Evropské unii na summitu Východního partnerství minulý týden ve Vilniusu vyvolaly po celé zemi demonstrace proti jeho vládě.

Protesty v Kyjevě na podporu silnějších vazeb vůči EU pokračují a demonstranti prezidenta Janukovyče vyzývají k rezignaci.

Hannes Swoboda, předseda frakce Socialistů a demokratů v Evropském parlamentu, uvedl: "Pan Janukovyč nyní sklízí to, co zasel svým rozhodnutím nezapojit se do užší spolupráce s EU. Demonstrace na Ukrajině jsou jasným signálem vůle lidu – mezi Ruskem a EU volí Ukrajinci Evropu.“

"Podporujeme pokojné protesty na Ukrajině a odsuzujeme jakékoliv násilné zásahy bezpečnostních sil proti demonstrantům, které již dokonce přiměly k rezignaci několik vládních poslanců. Protesty by navíc dále eskalovaly,“ řekl Swoboda.

Libor Rouček, místopředseda sociálnědemokratické frakce v EP, dodal: "Evropská unie nechává dveře pro dohodu s Ukrajinou dokořán. Pochopili jsme, že je třeba dát prostor na zmírnění tlaku pocházejícího z Ruska. Pan Janukovyč má nyní příležitost, aby dal věci do pořádku - pokud se rozhodne naslouchat přání svého lidu."

Jejich stranický kolega Vojtěch Mynář, člen Delegace EP pro vztahy s Ukrajinou, k tomu doplnil: "Masové demonstrace jasně dokazují, že ukrajinská veřejnost má o bližší spolupráci s Evropskou unií zájem. Pevně věřím, že se současnou vyhrocenou situaci podaří brzy uklidnit a navázat na dřívější konstruktivní jednání o podmínkách Dohody o přidružení k EU."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama