Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2020 12:55:04

Děkuji „komunistické“ Číně za okamžitou pomoc

Děkuji „komunistické“ Číně za okamžitou pomoc

Pokud si primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) přečte tento titulek, patrně nebude skákat radostí. Nevím, zda vůbec přijme pomoc z Číny, když je to dle jeho názoru nespolehlivý obchodní partner.

Pokud si primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) přečte tento titulek, patrně nebude skákat radostí. Nevím, zda vůbec přijme pomoc z Číny, když je to dle jeho názoru nespolehlivý obchodní partner. Třeba pan primátor doveze rychlotesty na COVID - 19 či ostatní zdravotnický materiál z Tibetu a pomoc z Číny odmítne.

Je to jen jeden z příkladů, kdy je třeba vážit slova a činy. V dnešních dnech se obrací celý svět na „komunistickou“ Čínu, a žádá o pomoc. V tak velkém rozsahu není schopen vyrábět žádný jiný stát světa.  Pochopitelně není v této době vůbec jednoduché získat okamžitě v tak velkém množství tyto zdravotnické prostředky. Je třeba mít dobré vztahy. A zde si dovolím říct, že i Komunistická strana Čech a Moravy zde hraje významnou roli. Kolikrát jsme se mohli dočíst v médiích, že předseda Vojtěch Filip podniká nebezpečné aktivity a druží se s čínskými komunisty. Dnes všem občanům naší republiky dobré vztahy KSČM s Komunistickou stranou Číny jen napomohli k poskytnutí okamžité pomoci.

Dovedu si představit, co by vyjednali pánové Fiala, Kalousek, Jurečka či Bartoš v Číně. Ještě by se k nim mohl přidat pan Hřib. Věřím, že právě tito lidé budou po odeznění pandemie mezi prvními, co budou vše kritizovat, a rychle opomenou, kdo nám poskytl okamžitou pomoc. Ale nejsou to jen pánové z opozice, co měli připomínky k velvyslanci Číny a požadovali jeho výměnu. Pan Babiš by ještě před několika dny podpořil jeho výměnu, a v dnešních dnech by mu měl naopak poděkovat.

Nechtěl bych dnešní situace využívat k politickému boji, nepíšu zde jako lídr kandidátky KSČM pro podzimní krajské volby v Jihočeském kraji, ale jako obyčejný pracující člověk. Jsem zaměstnancem Českých drah tzv. v první linii, a dnes a denně přijdu do styku s mnoha lidmi. Uvědomuji si proto, co pro nás pomoc z Číny znamená. Pochopitelně bych měl rád respirátor, který mě může ochránit. Vím, že v první řadě musí dostat ochranné pomůcky zdravotníci, členové IZS a pracovníci v sociálních službách. A nelze zapomenout ani na prodavačky v supermarketu, to je dnes opravdu na medaili. Jen díky jim si každý den můžeme koupit čerstvé pečivo. Jsem velmi zvědav, kdo si na to vzpomene, až toto vše opadne.

Nemohu si ovšem odpustit pozastavit se nad naší státní Českou televizí a obzvláště chováním kontroverzního moderátora Václava Moravce v jeho stejnojmenném pořadu Otázky. V neděli 15. března si neodpustil jedovaté připomínky vůči Andreji Babišovi, co se nedostatku roušek a krizového řízení týče. Zdatně mu v tom sekundoval, kdo jiný, primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti). Je dnes jasné, že zde se zaspalo, ale informace České televize mi hodně často připomínají komerční televizi. Tuto partičku z ČT v čele s panem ředitelem Dvořákem a panem Moravcem, bych poslal hned na týden za pokladnu do supermarketu. Ať si zkusí práci obyčejných lidí, kteří je platí.

Byl bych moc rád, kdyby tyto současné těžké chvíle národ stmelil. Je to asi jen velké přání. Protože až tato pandemie odezní, už vidím, jak zase vylezou „CHVILKAŘI“ a jim podobní, a budou vše kritizovat. Kde dnes tito jsou? Co udělali pro naše občany? Také zajisté uvidíme nelítostný politický boj naší opozice pánů Fialy, Topolánka, Jurečky či Bartoše, kteří se budou předbíhat v tom, co by udělali lépe.

Dnes si jen přeji, ať naši občané pandemii COVID – 19 přečkají s co nejmenšími následky. Nechť se můžeme opět klidně vrátit ke svým každodenním zvyklostem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama