Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2021 7:19:31

514 tisíc hlasů voličů nelze v žádném případě ignorovat!

514 tisíc hlasů voličů nelze v žádném případě ignorovat!

Na začátku dnešní schůze budeme volit zbývající post místopředsedy Sněmovny, na který poslanecký klub hnutí SPD navrhl předsedu hnutí Tomia Okamuru.

Volba vedení Sněmovny je do současné doby popřením poměrného zastoupení v jejím vedení a vykazuje prvky arogance moci. Ve volbách na začátku října tohoto roku obdrželo hnutí SPD 514 tisíc hlasů voličů, které tímto krokem nelze v žádném případě ignorovat!

Poslanecký klub hnutí SPD má 20 poslanců a podle poměrného zastoupení bychom jedno místo ve vedení Sněmovny mít měli a to i v případě, že by bylo voleno jen pět místopředsedů. Nelpíme na funkcích, pouze chceme, aby nebyly pošlapávány demokratické hodnoty, kterými se zástupci budoucí vládní pětikoalice zaštiťují.

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová k tomu podle Deníku mimo jiné přímo uvedla, že hnutí SPD nemá zájem rozvíjet demokracii v České republice, ale naopak jí nabourávat. Demokraté podle ní prý nemohou volit do vedení někoho, kdo to s demokracií nemyslí dobře.

Tak se tedy ptám: Co může být více demokratické než přímá demokracie, kterou hnutí SPD od svého založení prosazuje a to hlavně tím, že se již několik let snaží o to, aby byl v České republice přijat funkční zákon o širokém a závazném celostátním referendu? Odpovím si sám. Nic více demokratického než přímá demokracie neexistuje, takže plané řeči o demokracii v podání demobloku jsou v tomto případě jen mlácením prázdné slámy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama