Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2020 9:58:32

Bezpečnost občanů a ochrana jejich majetku musí být prioritou pane Hamáčku!

Bezpečnost občanů a ochrana jejich majetku musí být prioritou pane Hamáčku!

Ve čtvrtek minulého týdne jsem jako poslanec zvolený za Středočeský kraj interpeloval ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) z důvodu řádění zlodějského gangu, který v obcích jihovýchodně od Prahy ve velkém vykrádá domy.

Odpověď na níže uvedenou interpelaci jsem nedostal, jelikož se pan ministr čtvrtečních interpelací z důvodu omluvy nezúčastnil. Dle zákona mi musí písemně odpovědět do třiceti dnů.

Děkuji za slovo pane předsedající. Vážený pane ministře,

žádám Vás o urgentní sdělení, jakým způsobem jako ministr vnitra, který je zodpovědný za bezpečnost občanů, konáte ve věci řádění gangu, který v obcích jihovýchodně od Prahy ve velkém vykrádá domy. Žádám Vás zároveň, abyste neprodleně učinil veškeré kroky k zajištění pořádku a bezpečnosti občanů. Podle dostupných informací má gang na svědomí již kolem 120 vloupání a pachatelé nejsou stále dopadeni. Obrací se na nás zoufalí občané s žádostí o pomoc. Jelikož se občané nemohou plně spolehnout na Vámi řízené ministerstvo vnitra, pod které spadají také další příslušné složky, tak si již někteří raději hlídají bezpečí svých domů a rodin s vlastní zbraní v ruce. Situace je neúnosná. Pachatele zajímá hlavně finanční hotovost a šperky.

Před nedávnem jste v Lidovém domě prohlásil, že je dnes Facebook obrovské nebezpečí pro demokracii, s čímž s Vámi nesouhlasím a tvrdím, že nebezpečím není Facebook, ale gang zlodějů, který již delší dobu řádí kolem Prahy. Stejně jako další kriminálníci, kteří dennodenně ohrožují či obtěžují slušné a řádné občany. Takže Vás tímto ve jménu občanů, kteří se na nás obrátili, důrazně žádám, abyste začal pracovat pro občany České republiky a řešil v prvé řadě jejich bezpečnost.

Proto se ptám, co dělá ministerstvo vnitra proto, aby se navyšovaly stavy policistů, kterých se obecně po celé republice nedostává? Ze statistik je také patrné, že ze Středočeského kraje utíkají policisté do Prahy za lepšími platy. Pokud by vláda nevyhazovala prostředky na financování stále se zvyšující byrokracie a bobtnání úřednického aparátu; na financování neziskových organizací s politickoideologickým programem; na nákup předražené armádní techniky; na podporu solárních baronů a nepotřebné inkluze ve školství, tak by se zcela určitě pár miliard na navýšení počtu policistů a navýšení jejich platů našlo. Je to v zájmu nás všech, jelikož bezpečnost našich občanů musí být prioritou a hlavním posláním každého politika.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama