Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2018 9:55:30

Činíme všechny možné kroky, aby se k nám nedostal žádný nelegální imigrant!

Činíme všechny možné kroky, aby se k nám nedostal žádný nelegální imigrant!

Imigranti, a to převážně z Afrických zemí, kterých se do Evropy dostalo za poslední desetiletí okolo 5 milionů, představují pro evropské země velké bezpečnostní riziko.

Tyto země si to začaly konečně uvědomovat, ale opatření k jejich návratu zpět se nedaří účinně realizovat. Imigranti chtějí v zemích EU zůstat za každou cenu a proces jejich návratu je nákladný a málo účinný. 

V této souvislosti znovu připomenu kauzu, kdy německá policie v dubnu letošního roku zahájila trestní stíhání pro podezření z úplatkářství v souvislosti s udělováním azylu imigrantům. Německý vysoký úředník pro migraci německého Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF - Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) vykonávající funkci ředitele na regionální pobočce tohoto úřadu v Brémách, udělil azyl za úplatu 1.200 až 2.000 imigrantům bez řádného prošetření. Následkem těchto skutečností byla přijata opatření k vyšší kontrole udělování azylu.

Jedním z nich bylo i zavedení nového softwaru IntuVien, který vyvinuli izraelští IT specialisté. Obsahuje program založený na umělé intuici, který napomáhá vytipovat falešnou identitu osob tím způsobem, že umí prozkoumat arabská jména a následně se zaměřuje na odhalení skutečných válečných uprchlíků od těch, kteří vycestovali do Evropy z ekonomických důvodů a zde používají smyšlenou identitu. Zarážející byly první výsledky vyhodnocení tohoto programu, které nedávno prezentoval ředitel IntuView. Z celkového počtu žadatelů o azyl, jejichž žádosti byly vyhodnoceny podle této nové technologie, uvedlo 70 % nepravdivé údaje. Je to finta imigrantů, že nemají žádné osobní doklady a tím chtějí zvýšit své šance v azylovém řízení. Další převzaté údaje z provedené analýzy: z Afgánců žádalo o azyl bez dokladů 88 %, 89 % bylo Eritrejců, 95 % Alžířanů. Téměř ve všech případech neměli žádný identifikační dokument Nigerijci, Somálci, Guinejci a Gambijci. Žádné doklady nepředložila ani pětina Syřanů a Turků. Statistické výstupy této analýzy jasně poukázaly na další problém v souvislosti s imigranty, kteří už jsou v Evropě a v žádném úmyslu neuvažují o návratu.

Celá Evropa se bude z následků „vítací politiky“ nastartované Angelou Merkelovou vůči imigrantům ještě dlouho vypořádávat a není ani jistý přijatelný výsledek. Hlavní dva představitelé zastánců přijímání imigrantů do Evropy jsou německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron. Oba zároveň patří mezi ty, kteří zatím řídí celou Evropskou unii a působí na ostatní země EU v prosazování proimigrační politiky.

Ostatním zemím v rámci EU se ale tento přístup k imigrantům nelíbí a mají k němu čím dál více výhrad. Své rozdílné názory se snaží propagovat v zájmu posílení suverenit vlastních zemí a v zájmu svých občanů. Mezi tyto země patří Maďarsko a hlavně státy V4. Svůj přístup k otázkám imigrace přehodnotila také Itálie a Rakousko a sílí tlaky i v dalších zemích. I v samotné Francii jsou její obyvatelé znepokojeni vládní politikou, což dávají už měsíc najevo plánovanými demonstracemi, ke kterým se přidávají další občané. Co se týče Německa, tam je situace snad nejhorší, a to s ohledem, že se v Německu usídlilo nejvíce nelegálních imigrantů, kteří o sobě dávají v negativním světle neustále vědět. To se ale slušným Němcům nelíbí a dávají to znát i Angele Merkelové. Ta chce pod tlakem těchto událostí z politiky v horizontu do tří let zcela odejít. To by bylo nejsnadnější řešení, ale politička by měla sloužit zájmům lidu a vyřešit návrat těchto imigrantů zpět.

Problematika imigrace přináší a do budoucna ještě přinese mnoho problémů, které se budou muset řešit. Naše hnutí SPD činí všechny možné kroky, aby se k nám nedostal žádný nelegální imigrant, což vyplývá z našeho programu, který jsme slíbili voličům.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama