Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2020 10:36:48

Hlasovali jsme proti prodloužení nouzového stavu!

Hlasovali jsme proti prodloužení nouzového stavu!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážené dámy a pánové, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že poslanecký klub SPD byl jediný, který hlasoval proti prodloužení nouzového stavu. Hnutí SPD podporuje snižování daní občanům a českým firmám. Je třeba šetřit na nepřizpůsobivých, solárních baronech, předražených zakázkách či politických neziskovkách. Česká televize otevřeně podporuje politiku globalistů a elit EU. Odmítáme štvanici proti radním, kteří odvolali dozorčí komisi Rady ČT. SPD se po dvou letech konečně podařilo zmrazit platy politiků. Schengen naprosto selhává a přes naše území proudí čím dál tím více nelegálních imigrantů zejména z islámských zemí. Řešením je ochrana našich hranic a referendum o vystoupení z EU. Šíření islámu a ovládnutí "nevěřících" je podstatou islámu a islám není slučitelný s naším pojetím svobody a demokracie.

1. Poslanecký klub SPD byl jediný, který hlasoval proti prodloužení nouzového stavu.

Poslanecká sněmovna minulý týden projednávala žádost Vlády ČR o opakované prodloužení nouzového stavu z důvodu pandemie covid-19 o 30 dnů. Poslanecký klub SPD byl jediný, který hlasoval proti prodloužení nouzového stavu, který byl nakonec díky hlasům poslanců ostatních stran prodloužen do 12. prosince 2020. Již v počátku pandemie jsme navrhovali novelizovat zákon o ochraně veřejného zdraví, aby o jednotlivých opatřeních mohli rozhodovat hygienici a epidemiologové, a to bez potřeby vyhlášení nouzového stavu. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM však naše návrhy odmítá.

2. Hnutí SPD podporuje snižování daní občanům a českým firmám. Je třeba šetřit na nepřizpůsobivých, solárních baronech, předražených zakázkách či politických neziskovkách.

Podpora snížení daní (zrušení superhrubé mzdy a zvýšení slevy na poplatníka) byla naprosto správným a programově důsledným rozhodnutím poslaneckého klubu SPD, když Sněmovna minulý týden hlasovala o tzv. "daňovém balíčku". Lidé dnes potřebují naději, že se jejich situace zlepší. Je nutné zdůraznit, že součástí daní jsou i zákonné odvody a v celkovém součtu je daňové zatížení našich občanů vysoké. Hnutí SPD dlouhodobě podporuje snížení daňového zatížení zaměstnanců, živnostníků, drobných podnikatelů a firem, které patří k jedněm z nejvyšších v rámci členských států Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Není tedy pravda, že země je v dluzích proto, že občané dávají státu málo peněz. Je to lež. Lidé platí dost. Naše země je zadlužená z jiných důvodů. Zaprvé, vlády špatně hospodaří a ve státním rozpočtu jsou zbytečné výdaje. Je nutné vzít peníze těm, co se vyhýbají práci anebo solárním baronům. Je nutné snížit výdaje na státní správu, zbytečné předražené zahraniční nákupy zbraní pro expedice armády a vzít peníze politickým neziskovkám. Zadruhé, vláda dovoluje vyvádění stamiliard z této země v podobě zisků zahraničních korporací. V tom je problém deficitu a dluhu České republiky, a nikoliv v tom, že lidé platí malé daně.

3. Česká televize otevřeně podporuje politiku globalistů a elit EU. Odmítáme štvanici proti radním, kteří odvolali dozorčí komisi Rady ČT.

Nově zvolené složení Rady ČT dělá svoji práci, z které je odpovědné našim občanům. Rada ČT odvolala dozorčí komisi, která dlouhodobě špatně konala svoje povinnosti při ochraně majetku a kontrole hospodaření České televize. K takovému postupu má Rada ČT plné právo. Jde o zákonný postup v zájmu ČR a nejde o žádné ohrožení nezávislosti ČT, která se dávno nechová jako nezávislá, ale naopak otevřeně podporuje politiku v zájmu globalistů a elit EU. Na obranu zájmů těchto elit nyní probíhá štvanice proti členům Rady ČT. Rada ČT má naši plnou podporu při konání v zájmu dobrého hospodaření a objektivity ČT. Jde o jednání v zájmu zákona.

4. SPD se po dvou letech konečně podařilo zmrazit platy politiků.

Poslanecká sněmovna minulý týden schválila zmrazení platů vrcholných politiků a dalších činitelů včetně soudců. Tento návrh předkládalo SPD již před dvěma roky a tehdy byl zamítnut. Předlohu ještě musejí posoudit senátoři a podepsat prezident. Od roku 2022 pak schválená změna zákona upraví výpočet platů ústavních činitelů. Odvíjet se budou od průměrné mzdy v celé ekonomice místo od průměrné mzdy v nepodnikatelské sféře, jako je tomu nyní. Je dobře, že se podaří tyto platy navázat na platy pracujících obyčejných lidí. Pokud by předloha neplatila, vrcholným politikům a dalším činitelům by příští rok vzrostly hrubé platy asi o 9 procent, což je pro SPD nepřijatelné.

5. Schengen naprosto selhává a přes naše území proudí čím dál tím více nelegálních imigrantů zejména z islámských zemí. Řešením je ochrana našich hranic a referendum o vystoupení z EU.

Policie ČR zadržela na Vysočině minulý týden další dvě skupiny nelegálních imigrantů. Celkem 21 cizinců, kteří vstoupili na území České republiky nelegálně, ke kontrole předložili služební pasy vydané Tureckem. Jednalo se o občany Libye a Maroka. U dvou testy prokázaly nákazu covid-19. Imigranti vstoupili na naše území v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví proti zavlečení onemocnění covid-19, kterým se nařizuje zákaz vstupu na území republiky pro všechny občany třetích zemí, které nejsou na seznamu zemí s nízkým rizikem výskytu covid-19. Tito cizinci nebyli oprávněni vstoupit a pobývat na území České republiky a byli zajištěni a eskortováni do policejních cel, kde bude o ně postaráno z peněz našich daňových poplatníků. Schengen naprosto selhává a přes naše území proudí čím dál tím více nelegálních imigrantů zejména z islámských zemí, kde není válečný konflikt. Za tuto situaci nese plnou odpovědnost ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Řešením je ochrana našich hranic a referendum o vystoupení z EU. To je program SPD!

6. Šíření islámu a ovládnutí "nevěřících" je podstatou islámu a islám není slučitelný s naším pojetím svobody a demokracie.

Po sérii teroristických útoků islamistů se francouzský prezident Macron obrátil na islámské představitele s cílem deklarovat pravidla regulující pojetí islámu ve Francii. Jde o naivní pokus. Šíření islámu a ovládnutí "nevěřících" je podstatou islámu a islám není slučitelný s naším pojetím svobody a demokracie. Buď bude svoboda a demokracie nebo islám.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama