Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2021 7:10:49

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje právo na sebeobranu a legální držení zbraně.

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje právo na sebeobranu a legální držení zbraně.

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že vystupování škol jako propagátorů očkování malých dětí je nepřijatelné. Vláda chce darovat do zahraničí statisíce přebytečných vakcín. Podle plánu EU nebudou od roku 2035 spalovací motory v autech. Hnutí SPD bude iniciovat svolání mimořádné schůze Sněmovny, jelikož ministerstvo zdravotnictví nehodlá respektovat rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ohledně uznávání protilátek po prodělání onemocnění covid-19. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje právo na sebeobranu a legální držení zbraně. Vyjadřujeme podporu Polsku a Maďarsku, které čelí účelovému obvinění ze strany EU z porušování práv sexuálních menšin. Dohoda USA a Německa, že USA ukončí sankce na plynovod Nord Stream2 ukazuje trapnost české zahraniční politiky a politiky představitelů takzvaného demobloku. Tento týden jsou na pořadu jednání Sněmovny tři mimořádně schůze, kde jsou poslanci SPD předkladateli či spolupředkladateli důležitých zákonů – o ukončení zneužívání dávek tzv. nepřizpůsobivými, o zvýšení důchodů a o zlepšení čerpání příspěvku na péči.

1. Vystupování škol jako propagátorů očkování malých dětí je nepřijatelné.

Některé školy se rozhodly školákům a rodičům poslat dopis s tím, že jim nabízejí, že jejich děti naočkují hromadně před začátkem školního roku. Hnutí SPD považuje otázku očkování dětí za věc rodičů a lékařů. Školy by se měly věnovat hlavně dohnání zameškaného učiva z minulého školního roku. Vystupování škol jako propagátorů očkování malých dětí je nepřijatelné.

2. Vláda chce darovat do zahraničí statisíce přebytečných vakcín.

Vláda chce darovat do zahraničí statisíce přebytečných vakcín. Je to řešení z nouze a bohužel se opakují pochybení – nejprve je vakcín nedostatek kvůli zanedbání objednávek a teď je jich zase kvůli chybné analýze vlády přebytek a stojí to státní rozpočet peníze navíc. Podle názoru SPD musí zůstat očkování dobrovolné – kdo se chce očkovat, ať se očkuje, kdo nechce, ať není diskriminován.

3. Podle plánu EU nebudou od roku 2035 spalovací motory v autech.

Podle plánu EU nebudou od roku 2035 spalovací motory v autech. Je to šílený nápad EU a oznámení lidem, že tzv. elektroauta budou drahá a nebudou pro každého. Tzv. Green Deal, neboli Zelený úděl EU, je marnivý bláznivý nápad EU, který bude stát miliardy korun, a může poškodit český průmysl a hospodářství a bude mít negativní vliv na každého občana. 

4. Hnutí SPD bude iniciovat svolání mimořádné schůze Sněmovny, jelikož ministerstvo zdravotnictví nehodlá respektovat rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ohledně uznávání protilátek po prodělání onemocnění covid-19.

Hnutí SPD bude iniciovat svolání mimořádné schůze Sněmovny. Považujeme za skandální prohlášení ministerstva zdravotnictví v čele s Adamem Vojtěchem (za ANO), podle kterého nehodlá respektovat rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ohledně uznávání protilátek získaných po prodělání onemocnění covid-19. Jedná se ze strany ministra zdravotnictví o jednání, které je v přímém rozporu s principy právního státu. Z tohoto důvodu bude hnutí SPD iniciovat svolání mimořádné schůze Sněmovny a již jsme oslovili některé jiné poslanecké kluby s žádostí o připodepsání našeho podpisového archu, jelikož je zapotřebí 40 podpisů poslanců. Poslanecký klub SPD disponuje 19 poslanci.

5. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje právo na sebeobranu a na legální držení zbraně.

Senát minulý týden konečně schválil novelu Ústavy, kterou již předtím schválila Sněmovna, která zakotvuje právo na sebeobranu a právo na držení zbraně. SPD dlouhodobě prosazovalo toto ústavní zakotvení práva bránit se legálně drženou zbraní a také se tomu dlouhodobě ve Sněmovně věnujeme. Přijatá novela Ústavy zvyšuje právo legálních držitelů zbraní při ochraně života svého a svých blízkých, jejich zdraví a majetku. EU se dlouhodobě snaží omezovat práva legálních držitelů zbraní a různým způsobem se snaží ztěžovat podmínky. Pro SPD je zcela nepřijatelné, aby úředníci v Bruselu vytvářeli další byrokratická omezení pro slušné lidi. Slušný člověk má právo se bránit a musí být na prvním místě – gauner a kriminálník nesmí být ve výhodě.

6. Hnutí SPD vyjadřuje podporu Polsku a Maďarsku, které čelí účelovému obvinění ze strany EU z porušování práv sexuálních menšin.

Evropská komise předminulý týden zahájila řízení s Maďarskem a Polskem kvůli obavám z porušování práv sexuálních menšin (LGBT) v obou zemích. Zatímco v maďarském případě je důvodem zejména nový zákon zakazující ve školách propagaci homosexualismu, u Polska jsou podle komise problémem zóny bez LGBT ideologie, které vyhlásily desítky polských měst. Je neslýchané, do čeho všeho nevolení elitáři z EU zasahují svými rozhodnutími a vyjádřeními. Brusel se nemá co vměšovat do záležitostí, které spadají do kompetence členských států. Hnutí SPD v tomto vyjadřuje jednoznačnou podporu našich polských a maďarských přátel v souboji s neslýchaným bruselským útlakem! Podporujeme spolupráci v rámci států V4 a zároveň prosazujeme referendum o vystoupení z EU.

7. Dohoda USA a Německa, že USA ukončí sankce na plynovod Nord Stream2 ukazuje trapnost české zahraniční politiky a politiky představitelů takzvaného demobloku.

Evropa a Česká republika bude pokračovat v závislosti na ruském plynu. Rozdíl bude v tom, že nyní bude jeho distributorem Německo. Jako naprosto směšné se ukazují obavy z energetické závislosti na Rusku. Je to prostě realita, se kterou Německo pracuje a úspěšně těží z naší hlouposti a zničení vztahů s Ruskem a Čínou. Německo je dnes klíčový spojenec Ruska v Evropě a Česká republika se propadla mezi země, které Rusko již nevnímá jako partnera. Radovat se mohou jen rusofobní hlupáci. USA ustoupily od sankcí a uzavřely s Ruskem dohodu na dodávky ruských raketových motorů pro svůj vesmírný program. Ani soupeření nebrání pragmatické dohodě, když jde o zájem USA. Je nutné tvořit nezávislou českou zahraniční politiku a nedělat užitečné idioty.

8. Tento týden jsou na pořadu jednání Sněmovny tři mimořádné schůze, kde jsou poslanci SPD předkladateli či spolupředkladateli důležitých zákonů – o ukončení zneužívání dávek tzv. nepřizpůsobivými, o zvýšení důchodů a o zlepšení čerpání příspěvku na péči.

Tento týden jsou na pořadu jednání Sněmovny tři mimořádné schůze. Pro hnutí SPD jsou zásadní body, které se týkají zákona o pomoci v hmotné nouzi (ukončení zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými), zákona o důchodovém pojištění (zvýšení důchodů) a zákona o sociálních službách (zlepšení příspěvku na péči). Ve všech těchto případech jsou poslanci SPD buďto přímo předkladateli anebo spolupředkladateli.

Zákon o hmotné nouzi: K novele zákona o hmotné nouzi, z pera našich poslanců, vláda ANO a ČSSD zaujala neutrální stanovisko. Přitom současné legislativní nastavení v oblasti neadresných dávek pomoci v hmotné nouzi (dávky sociální pomoci) umožňuje jejich zneužívání, jednak v důsledku podvodného jednání žadatelů o ně, a též i z důvodů mnoha mezer a nejasností v předmětném zákoně. Proto hnutí SPD navrhuje v této novele několik změn, které by umožnily úřadům efektivnější kontrolu v oblasti možného zneužívání těchto dávek a současně by vedly k významné úspoře veřejných prostředků. Tyto dávky je potřeba omezit pouze na osoby, které se dočasně ocitly bez vlastního přičinění v hmotné nouzi a snaží se z této situace vlastními silami aktivně dostat.

Zákon o důchodovém pojištění: K novele zákona o důchodovém pojištění hnutí SPD navrhuje, aby při zvýšení důchodů v pravidelném termínu v roce 2022 se k částce zvýšení procentní výměry (cca 750 Kč) přičetla ještě navíc částka 300 Kč. Navíc navrhujeme, aby příjemcům důchodů, jejichž měsíční součet bude po tomto navýšení nižší než 15 000 Kč měsíčně, se přičetla ještě částka 500 Kč. I nadále však zastáváme názor, že výše důchodů by měla být všem důchodcům zvyšována o stejnou částku a nikoliv pouze na základě procentní výměry. Vláda ANO a ČSSD také nebyla za celé své čtyřleté období schopna připravit a schválit dlouhodobě odkládanou, a hlavně potřebnou, důchodovou reformu. V programu hnutí SPD pro blížící se podzimní volby je jedním z hlavních bodů zabezpečení jistoty spravedlivého důchodu pro pracující občany a zdravotně postižené.

Zákon o sociálních službách: K novele zákona o sociálních službách, kde je SPD připodepsáno a ke kterému vláda zaujala neutrální stanovisko. V podstatě se jedná o změnu výše příspěvku na péči, kde se navrhuje zrušení diferenciace částek příspěvku na péči u skupin osob ve stupni závislosti III a IV. Sjednocení částek příspěvku na péči osob ve stupni závislosti III a IV odstraní prvky diskriminace, které ji svým zavedením de facto umožnilo. Navrhuje se tedy zrušení této diferenciace částek příspěvku na péči u osob ve stupni závislosti III a IV a v důsledku navrhované změny na výši příspěvku zároveň již nebude mít vliv, zda osoba využívá nebo nevyužívá pobytové sociální služby.

Co se týká některých dalších bodů těchto mimořádných schůzí, tedy zákona o dětských skupinách, zákona o nemocenském pojištění, anebo novely zákona o sociálně právní ochraně dětí (tzv. OSPOD), tak všechny tyto tři novely zákonů podpoříme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama