Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2022 10:30:26

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zmrazení platů politiků!

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zmrazení platů politiků!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že vláda fakticky neřeší zdražování energií a peníze od ní dostanou i nepřizpůsobiví. Místo škrtů zbytných výdajů v rozpočtu vláda naopak seškrtala platy zaměstnancům, kteří si přidat zaslouží. Je to výsměch občanům. Vládní opatření proti covid-19 nedávají logiku. Vláda Petra Fialy není vládou odborníků. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zmrazení platů politiků. Kvůli vládě Petra Fialy ale došlo k jejich navýšení od 1. ledna. Afghánec v Karlových Varech pobodal ženu a další dívku znásilnil. Bohužel se v poslední době nejedná o první případ znásilnění islámským imigrantem na našem území. Požadujeme ochranu hranic, nulovou toleranci nelegální imigrace a vystoupení z EU!

1. Vláda fakticky neřeší zdražování energií. Peníze dostanou i nepřizpůsobiví.

Vláda SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a Pirátů a STAN slibovala na konci roku představení plánu na vyřešení zdražování energií, ale nakonec žádný plán nepředstavila a „vyřešila" pomoc občanům a firmám pouze tím, že zvýšila některé sociální dávky… Tomu říká tato vláda koncepční řešení? Spousta slušných a pracujících lidí nejenže tak nedostane nic, ale navíc bude vedle svých platit účty za energie i nepřizpůsobivým. Podle hnutí SPD je systémovým řešením odstoupit od Green Dealu EU (Zelený úděl) a systému EU o obchodování s emisními povolenkami. Je zároveň potřeba udržet energetickou soběstačnost České republiky a dostavět nové bloky jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně. Tento zásadní a systémový způsob řešení ale tato vláda nechce přijmout, jelikož je servilní vůči Bruselu a cizím zájmům globalistů. Zdražování energií bude tedy za této vlády pokračovat...

2. Vláda seškrtala platy těm, kteří si přidat zaslouží. Je to výsměch občanům.

Vláda SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a Pirátů a STAN, místo aby provedla miliardové škrty zbytných výdajů ve státním rozpočtu (solární baroni, politické neziskovky, dávky nepřizpůsobivým atd.), tak seškrtala plošné zvýšení platů ve veřejné sféře na rok 2022, takže o slíbené peníze přišli hasiči, policisté, vojáci, pracovníci v sociálních službách, učitelé a další potřebné profese. Například zaměstnancům úřadů práce, hygienických stanic nebo finančních úřadů, kterým jenom přibývá práce, platy letos neporostou vůbec. Navíc toto své rozhodnutí vláda nekonzultovala ani s tripartitou. Vzhledem k rostoucí inflaci je to nejen výsměch všem, kterých se to týká, ale zároveň to fakticky znamená i pokles jejich platů. Vládní garnitura na jednu stranu hlásá, že hodlá šetřit, ale na druhou stranu si sama rozdává pašalíky, zvyšuje počty svých ministrů a nabírá pro ně 74 nových státních úředníků na Úřad vlády za 43 milionů korun. Hnutí SPD prosazuje zvyšování všech platů včetně soukromé sféry například zvýšením odečitatelné položky na děti.

3. Vládní opatření proti covid-19 nedávají logiku. Vláda Petra Fialy není vládou odborníků.

Chaotická vládní opatření pokračují. Vláda Petra Fialy (ODS) musela zareagovat na verdikt Nejvyššího správního soudu, který ve svém rozsudku z 22. prosince 2021 konstatoval další nezákonnost vládních opatření. Například, co se týče restaurací, padlo omezení na počet hostů vztažený k počtu židlí a zmizela i podmínka povinného rozestupu 1,5 metru. Další nelogičnost je ale i např. ve vládním opatření ohledně testování proti onemocnění covid-19, kdy do hospody smí jen očkovaný a test nestačí, zatímco v zaměstnání se plošně budou testovat i očkovaní 3. dávkou. Je to další důkaz, že tato vláda není vládou odborníků. Pokud vláda nějaká opatření ohledně testování nařídí, musí je vždy řádně zdůvodnit, materiálně a organizačně zabezpečit a také plně, a hlavně včas proplácet.

4. Kvůli vládě Petra Fialy se platy politiků od 1. ledna zvýšily o 6 %. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zmrazení platů politiků.

Kvůli vládě Petra Fialy se od 1. ledna zvýšily platy politiků přibližně o 6 %, jelikož vláda na konci loňského roku ve Sněmovně nepodpořila projednání návrhu SPD na zmrazení platů politiků na celé volební období. Vláda SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a Pirátů a STAN chce nyní opožděně na lednovou schůzi Sněmovny zařadit svůj návrh na zmrazení platů politiků na pouhý rok. Navíc, podle premiéra Petra Fialy (ODS) vláda teprve bude jednat se Senátem o podpoře tohoto jejich návrhu, přičemž Senát, kde mají většinu vládní politici, ale nedávno zmrazení platů politiků zamítl. Hnutí SPD opakovaně a dlouhodobě navrhuje zmrazení platů politiků. V minulém volebním období hlasovali proti návrhu SPD i poslanci hnutí ANO. Je pro nás nepřijatelné, aby si o svých platech rozhodovali politici sami. Je potřeba najít jiný model, než když se platy politiků odvíjejí od pouhého koeficientu násobku průměrné mzdy v nepodnikatelské sféře.

5. Afghánec v Karlových Varech pobodal ženu a další dívku znásilnil. Požadujeme ochranu hranic, nulovou toleranci nelegální imigrace a vystoupení z EU!

Na Nový rok došlo v Karlových Varech k násilným trestným činům, při kterých utrpěla jedna žena vážná bodná zranění, a ten samý pachatel ještě potom stihl jinou dívku znásilnit. Podezřelým je dvacetiletý Afghánec, který do Karlových Varů přicestoval z Německa. Následně byl policisty zadržen a naši kriminalisté se nyní případem zabývají. Bohužel se v poslední době nejedná o první případ znásilnění islámským imigrantem na našem území. Vzhledem ke zcela nefunkčnímu Schengenu a neschopnosti dosavadních ministrů vnitra zajistit bezpečnost našich vlastních hranic, se bohužel stáváme ve své vlastní zemi lovnou zvěří islámských imigrantů. Opakovaně požadujeme obnovit ochranu našich vlastních hranic a referendum o vystoupení z EU. Prosazujeme nulovou toleranci nelegální imigrace!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama