Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2022 9:48:32

Hnutí SPD přeje Marine Le Penové úspěch ve druhém kole prezidentských voleb!

Hnutí SPD přeje Marine Le Penové úspěch ve druhém kole prezidentských voleb!

Tuto neděli proběhne ve Francii druhé kolo prezidentských voleb, které nejenže určí příštího francouzského prezidenta na dalších pět let, ale výrazným způsobem ovlivní fungování celé Evropské unie.

Rozhodovat se bude mezi Emmanuelem Macronem, který prezidentský post obhajuje, a kandidátkou Národního sdružení Marine Le Penovou. Na základě výsledků prvního kola a dle odhadů expertů lze očekávat velmi vyrovnaný souboj o to, kdo bude až do roku 2027 vládnout v Elysejském paláci. Ten se nachází v centru Paříže nedaleko Avenue des Champs-Élysées a od roku 1873 je sídlem francouzských prezidentů.

Hnutí SPD přeje v rámci francouzských prezidentských voleb úspěch kandidátce Národního sdružení Marine Le Penové. SPD je společně s Národním sdružením a dalšími stranami zastoupeno ve společné vlastenecké a euroskeptické frakci Evropského parlamentu s názvem Identita a demokracie (ID). Skupina Identita a demokracie tedy sdružuje vlastenecky smýšlející poslance Evropského parlamentu, přičemž většina pochází z italské strany Liga, Národního shromáždění ve Francii a německé AfD.

V případě vítězství Marine Le Penové ve druhém kole prezidentských voleb by evropská frakce ID velmi posílila a snadněji by prosazovala svůj program v rámci EU. Po brexitu a výsledku nedávných voleb v Maďarsku a Srbsku by to byla další rána pro nikým nevolené elitáře z Evropské unie. Právě Emmanuel Macron je tím, kdo se pasoval do role nejvyššího představitele současné EU (vlastně řídí celou EU) a vydává zásadní rozhodnutí v rámci celé EU. S politikou, kterou vede současná EU, zásadně nesouhlasíme a jsme přesvědčeni, že v případě zvolení Marine Le Penové francouzskou prezidentkou by se razantním způsobem změnila i celá EU. Sylvie Kaufmannová z francouzského listu Le Monde uvádí, že Marine Le Penová se k EU vyjadřuje tak, že chce EU přeměnit zevnitř, s cílem vytvořit Evropu suverénních národů.    

Emmanuel Macron a Marine Le Penová v rámci svých předvolebních kampaní navrhují Francii dvě velmi odlišné budoucnosti, a to jak z pohledu domácího, tak i zahraničního. Krátce zmíním některé z těch, prosazované Marine Le Penovou. Jejím velkým plánem je učinit sociální bydlení, pracovní místa a sociální zabezpečení „národní prioritou“ pro francouzské občany a bojovat proti islamismu. Dále slíbila řadu opatření ke snížení životních nákladů. V rámci veřejnoprávního televizního vysílání navrhuje zrušit televizní koncesionářský poplatek ve výši 138 EUR/rok. Marine Le Penová chce udržet důchodový věk na 62 letech, a umožnit každému, kdo začal pracovat ve 20 letech, odchod do důchodu už v 60 letech. Minimální státní důchod chce navýšit na 1.000 eur. Též chce referendum o imigraci s plány na přísná pravidla pro vstup do Francie a získání francouzského občanství. Jako velká obdivovatelka brexitu mluví o osvobození Francie z „bruselské svěrací kazajky“.

Hnutí SPD společně se všemi svými příznivci přeje Marine Le Penové vítězství v těchto tak důležitých francouzských prezidentských volbách. Francouzi tak svými hlasy v neděli 24. dubna rozhodnou, kdo se stane prezidentem Francie, a zároveň určí, kdo bude řídit kormidlo EU v následujících letech.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama