Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2019 9:50:48

Itálii ochraňuje před přílivem imigrantů Salvini, Maďary Orbán, Čechy Okamura!

Itálii ochraňuje před přílivem imigrantů Salvini, Maďary Orbán, Čechy Okamura!

Nebýt radikálních a nekompromisních opatření, které navzdor lídrům EU zavedli italský ministr vnitra Matteo Salvini a maďarský premiér Viktor Orbán, byl by příliv imigrantů do zemí EU několikanásobný.

Naše hnutí SPD plně souhlasí s opatřeními italského ministra vnitra Salviniho, jehož zásluhou se do Itálie přes Středozemní moře dostává jen zlomek imigrantů. Jak hlídá Salvini břehy Itálie, tak další z možných cest imigrantů přes Makedonii a Srbsko je silně omezena zásluhou uzavření a důsledných kontrol hranic s Maďarskem, což uplatňuje maďarský premiér Viktor Orbán. Do České republiky se větší skupiny imigrantů zatím nedostaly a spíše je naše republika vnímána imigranty jako tranzitní země do Německa. Že je v naší republice tento pro nás přijatelný stav, je z velké části zásluhou našeho hnutí SPD. To plní v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky roli hlídače, spočívající v kontrole všech dokumentů mající vztah k imigračním kvótám a závazkům, kterými chce Evropská unie svými směrnicemi a nařízeními zavázat naší republiku k plnění. 

Různé návrhy na vyřešení nežádoucího příchodu imigrantů do Evropy nepřinesly téměř žádné výsledky. Jako příklad uvedu projekt, který prosazuje i náš premiér Andrej Babiš, spočívající ve zřizování uprchlických středisek v severní Africe a finanční pomoci zemím Afriky, jakými jsou například Maroko, Alžírsko, Tunisko a Libye. Realita je ale taková, že tyto země takovou formu pomoci odmítají a podporují nelegální imigraci do Evropy.

Imigranti stále nejvíce využívají cestu přes Středozemní moře. Podle statistik Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) v letošním roce připlulo do konce prvního květnového týdne do Evropy celkem 17.000 imigrantů. Okolo 8.000 z nich volilo cestu přes Řecko a přibližně stejný počet přes Španělsko. V Itálii se jich letos zatím vylodilo jen necelých tisíc, což představuje necelou desetinu z celkového počtu předpokládaných imigrantů. Zpráva IOM uvádí, že během plavby přes Středozemní moře letos zemřelo 443 lidí, mezi nimiž byly i ženy a děti. Na tento fakt poukazují příznivci a zastánci imigrace do zemí EU a tvrdí, že je naší povinností pomoci hlavně ženám a dětem. Nám též není lhostejný osud žen a především dětí, ale podívejme se na tu nezodpovědnost imigrantů, tvořenou převážně mladými muži. Ženy a děti si berou na tyto cesty jenom z důvodu, aby jim byly vypláceny štědré sociální dávky, čili na děti a ženy pohlíží jako na nástroj svého příjmu.

Matteo Salvini má náš obdiv, že se ze své pozice ministra vnitra rozhodl nekompromisně prosazovat takové zákony, které zabraňují nelegálním vstupům imigrantů do Itálie. Příkladem je i zákon spočívající v uzavření italských přístavů pro humanitární lodě provozované neziskovými organizacemi, kdy v případě porušení bude posádka lodí vyšetřována, zda se nedopustila napomáhání nelegální imigraci.

Hnutí SPD vítá tento přístup, který uplatňují v Itálii. Ministr vnitra Matteo Salvini je též šéfem vlastenecké Legy, se kterou je hnutí SPD ve společné frakci a to nejen pro následující volby do Evropského parlamentu (frakce ENF – Evropa národů a svobody). Souhlasíte-li s názory Mattea Salviniho, Viktora Orbána a Tomio Okamury, tak podpořte kandidáty SPD ve volbách, které proběhnou již koncem tohoto týdne. Děkujeme Vám.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama