Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2023 8:46:12

Maďaři si hrdě brání svou národní suverenitu vůči nežádoucímu zahraničnímu vlivu

Maďaři si hrdě brání svou národní suverenitu vůči nežádoucímu zahraničnímu vlivu

Maďarští poslanci minulý týden schválili zákon na ochranu národní suverenity. Na jeho základě, v souladu s návrhem ústavní změny, vznikne Úřad na ochranu suverenity, který má odhalovat a řešit možná rizika nežádoucího zahraničního vlivu na politiku.

Uvítali jsme kroky maďarského parlamentu, ve kterém má většinu národně konzervativní strana Fidesz premiéra Viktora Orbána, spočívající v přijetí zákona na ochranu národní suverenity. Viktor Orbán dnes jako jediný v rámci vrcholných lídrů unijních zemí bojuje za zachování národní suverenity členských států EU, a za to mu patří velké poděkování a podpora.

Naše hnutí SPD je vlastenecké a demokratické hnutí, které vždy povede nekompromisní politický zápas za nezávislost a suverenitu českého státu. V současné době všichni nejvyšší představitelé tří hlavních orgánů EU, předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, předseda Evropské rady Charles Michel a předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolová, usilují o vytvoření evropského superstátu, kde není žádoucí posilování suverenity národních států a národů Evropy. V hnutí SPD projekt evropského superstátu zásadně odmítáme, neboť stávající evropská integrace přímo ohrožuje svobodu, demokracii a bezpečnost v Evropě, kdy součástí tohoto procesu je řízená islamizace Evropy. I z tohoto důvodu žádáme právo občanů České republiky rozhodnout v referendu o vystoupení z EU.

Maďarský premiér Viktor Orbán v rámci vrcholných institucí EU tvrdě brání národní suverenitu Maďarska, což je velmi příkladné i pro ostatní unijní země. Maďarský premiér tvrdí, že se jej opozice snaží odstavit od moci za pomoci peněz ze zahraničí, zejména od amerického miliardáře a filantropa maďarského původu George Sorose. V rámci posílení vlastní národní suverenity se Orbán bude moci opřít o již zmiňovaný zákon na ochranu národní suverenity, který byl výraznou většinou schválen maďarskými zákonodárci. V preambuli tohoto zákona se píše, že nezákonné útoky proti suverenitě Maďarska jsou stále běžnější, když se zahraniční subjekty snaží získat v Maďarsku vliv, aby prosadily své vlastní zájmy proti zájmům Maďarska. Preambule cituje miliony amerických dolarů z darů na kampaň, které levicová opozice obdržela před všeobecnými volbami v roce 2022.

Zákon také uvádí, že pokud by politická uskupení závislá na penězích ze zahraničí nastoupila k moci, poškodilo by to maďarskou suverenitu a představovalo by to nebezpečí pro národní bezpečnost. Nově má vzniknout Úřadu pro ochranu suverenity, jehož úkolem bude odhalovat dezinformace šířené ve prospěch cizích států nebo zahraničních organizací a snahy o ovlivňování rozhodování veřejných institucí. Úřad bude odpovědný za rozkrývání a vyšetřování organizací, které dostávají peníze ze zahraničí s cílem ovlivnit volby. Šéf parlamentního klubu Fideszu Máté Kocsis řekl, že nový zákon překazí jakékoliv volební podvody a stanoví trest až tři roky vězení pro každého, kdo v kampani použije peníze ze zahraničí. Zde si jenom dovolím zmínit kauzy hnutí STAN v souvislosti s financováním jejich volební kampaně v minulých parlamentních volbách.

V hnutí SPD chceme, aby naši občané byli dobrými vlastenci a skutečnými pány ve své zemi. Vážíme si a respektujme jiné národy, ale stejný respekt vyžadujeme od nich. Vždy budeme podporovat spolupráci svobodných evropských států a států Visegrádské čtyřky na zásadě společných zájmů, otevřeného trhu, svobodného obchodu a pohybu. Pro hnutí SPD jsou naši občané vždy na prvním místě. Zajištění růstu jejich bezpečnosti a životní úrovně zvyšující kvalitu života je pro nás prioritou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama