Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2020 10:29:26

Nechceme žádné vyznavače islámské ideologie v České republice!

Nechceme žádné vyznavače islámské ideologie v České republice!

Spojené státy při jednání Rady bezpečnosti OSN, které proběhlo v New Yorku poslední srpnový den tohoto roku, vetovaly rezoluci o zahraničních islámských radikálech, neboť se jim nelíbilo, že text nezahrnuje požadavek repatriace islamistů.

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie, protože nejsme zastánci nefunkčního projektu evropského superstátu, který fakticky cílí na likvidaci národních států a řízeně podporuje islamizaci Evropy. Nechceme v naší republice žádné vyznavače islámské ideologie, neboť se z nich mohou rekrutovat příznivci radikálního islámu, což představuje pro naše občany velké bezpečnostní riziko, a odmítáme postupné začleňování bývalých bojovníků IS do společnosti. 

Spojené státy jako jediné v Radě bezpečnosti OSN odmítly schválit rezoluci o zahraničních islámských radikálech, která byla projednávána 31. srpna 2020. Své nesouhlasné stanovisko odůvodnila velvyslankyně USA při OSN Kelly Craftová tím, že návrh rezoluce o zahraničních islámských radikálech neobsahuje odkaz na první a zásadní krok, na repatriaci do zemí původu nebo podle národnosti dotyčných. USA dlouhodobě požadují, aby si země, odkud radikálové pocházejí, vzaly tyto lidi zpět a postavily je před soud. Navrhovatelem této rezoluce byla Indonésie, která je nestálým členem rady a nyní jí předsedá. Rezoluce vyzývá státy, na jejichž území bývalí bojovníci organizací jako Islámský stát (IS) jsou, aby je postupně začleňovaly do společnosti. Mnoho těchto lidí je z ciziny a jsou nyní ve věznicích hlavně v Iráku a Sýrii, jejichž severní oblasti IS obsazoval od roku 2014, než byl poražen.

Islámský stát byl na vrcholu moci v roce 2014, kdy 29. června vyhlásil na dobytém území na severozápadě Iráku a na východě a severu Sýrie takzvaný chalífát. Rada bezpečnosti OSN už v listopadu 2015 odsouhlasila rezoluci vyzývající všechny státy, aby se zapojily do války proti terorismu proti takzvanému Islámskému státu v Sýrii a Iráku a zničily jeho bezpečná útočiště. V rezoluci bylo uvedeno, že IS představuje globální a bezprecedentní hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost, s připomínkou útoků islamistů z poslední doby v Tunisku, Turecku, Bejrútu, Paříži a např. zničení ruského letounu v Egyptě. Státy podle zmíněné rezoluce přijaté v roce 2015 měly zintenzivnit své úsilí s cílem zastavit příliv zahraničních teroristických bojovníků do těchto oblastí a zabránit financování terorismu. Rezoluce se též zmiňovala o ničení a rabování kulturních památek ze strany islamistů, které označila za barbarské činy. V Iráku byl Islámský stát definitivně poražen v prosinci 2017, zahynulo nejméně 80.000 lidí. V Sýrii byl Islámský stát v říjnu 2017 vytlačen arabsko-kurdskou milicí z města Rakka, které dříve sloužilo jako jeho hlavní bašta v Sýrii. Na posledním zbytku území, obci Baghúz na východě Sýrie, byl poražen v březnu loňského roku, a přestože teroristická organizace už nekontroluje v Iráku a Sýrii žádné území, nadále páchá krvavé útoky a jejich zločiny po sobě zanechaly hluboké jizvy. Radikálové zotročili tisíce žen z irácké menšiny jezídů, zatímco muže zabili. Brutální vraždy Američanů a dalších cizinců, které teroristická organizace zajala, šokovaly celý svět.

Hnutí SPD prosazuje politiku vycházející z programu hnutí. V něm máme pevně zakotveno, že nehlásáme nenávist k žádnému národu, rase, kultuře nebo náboženství. Naše společnost má národní tradice vycházející z kořenů židovské, antické a křesťanské kultury a civilizace a my budeme tyto hodnoty chránit, neboť jsou základem demokracie, svobody a lidských práv. Trvající islamizace evropských zemí, spočívající v neustávající nelegální imigraci muslimů převážně z Afriky, je s těmito hodnotami neslučitelná. Pokud s námi souhlasíte, přijďte k nadcházejícím krajským a senátním volbám, které proběhnou již za necelý měsíc, a podpořte naše kandidáty. Děkujeme.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama