Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2020 6:50:20

Nechceme zde islámské náboženské fanatiky!

Nechceme zde islámské náboženské fanatiky!

Francie opět zažila teroristický útok, který měl za následek brutální uříznutí hlavy místnímu učiteli za to, že při vyučovací hodině, ve které vykládal o svobodě slova, ukázal žákům karikaturu proroka Mohameda.

Pachatelem, který byl při následném pronásledování policií zastřelen, byl 18 letý islámský imigrant z Čečenska.

Hnutí SPD jako jediné politické hnutí zastoupené v současném Parlamentu České republiky prosazuje nutnost bránit suverenitu České republiky, v rámci níž chce nastavit přísné podmínky imigrační politiky. Nechceme zde nepřizpůsobivé imigranty nebo příchod islámských náboženských fanatiků. Nechceme dopadnout například jako Francie, která stále více doplácí na svou proimigrační politiku, jež dosáhla svého vrcholu v roce 2015 a pokračuje v menším množství stále. To s sebou zákonitě pro Francouze nese plno hrozeb, mezi kterými dominují teroristické útoky. Francouzi se obávají rostoucí islámské ideologie, kterou zde šíří a propagují právě nelegální imigranti. Část z nich jsou zastánci Islámského státu, kteří mají na svědomí řadu teroristických útoků, které si vyžádaly životy nevinných lidí.

Poslední takový útok se odehrál v podvečer minulý pátek na předměstí Conflans-Sainte-Honorine severozápadně od centra Paříže. Obětí se stal pařížský učitel dějepisu místní školy, jeho vrahem byl podle francouzských úřadů osmnáctiletý mladík čečenského původu narozený v Moskvě. Po svém brutálním činu se dal na útěk a policie ho krátce poté zastřelila. Policisté u něj našli občanský průkaz a totožnost ověřili. Agentura Reuters uvádí, že jeden ze svědků slyšel útočníka křičet Alláhu akbar (Alláh je veliký). V souvislosti s teroristickým činem policisté zadrželi nejprve čtyři osoby, z nichž jedna je nezletilá. V noci na sobotu pak zatkli dalších pět lidí. Jsou mezi nimi příbuzní údajného pachatele i lidé z jeho okolí. Podle prokuratury je mezi zatčenými i členka teroristické organizace Islámský stát. Informace přinesla agentura AFP s odvoláním na soudní zdroj.

Podle protiteroristického prokurátora Jeana-Françoise Ricarda útoku předcházely výhružky na adresu školy i samotného učitele. Podezřelý měl podle něj ve Francii povolení k desetiletému pobytu coby uprchlík. Bezpečnostním složkám znám nebyl. Bezprostředně před útokem se údajný pachatel ptal přítomných školáků, aby mu učitele ukázali. Po činu stačil tento muslim na twitteru zveřejnit snímek setnutého učitele s textem, v němž se k vraždě přihlásil: „Popravil jsem jednoho z vašich pekelných psů, protože se opovážil znevažovat Mohameda.“

Ve Francii se o víkendu tisíce lidí účastnilo shromáždění na památku středoškolského učitele Samuela Patyho, který se stal obětí teroristického činu. Pietní shromáždění proběhly v Paříži, Lyonu, Marseille a dalších velkých francouzských městech. V této souvislosti francouzský ministr financí Bruno Le Maire v televizi France 3 řekl, že chce zpřísnit kontrolu financování některých islámských sdružení, jež působí ve Francii. Financováním mešit a vzděláváním imámů by se měl zabývat nový zákon.

Hnutí SPD odsuzuje teroristické útoky páchané vyznavači nenávistné, netolerantní, velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie. Nadále budeme usilovat o to, aby se k nám žádný imigrant nedostal, neboť události z okolních zemí nám dávají plně za pravdu, že nelegální imigranti představují velké bezpečnostní riziko. Uděláme vše proto, aby se občané cítili v České republice bezpečně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama