Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2018 6:41:44

Nekontrolovanému vstupu lidí praktikujících islám na území ČR je třeba zabránit!

Nekontrolovanému vstupu lidí praktikujících islám na území ČR je třeba zabránit!

Imigranti se dostávají do Evropy za pomoci již existujících buněk, vyplývá to z výroční zprávy Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Policie České republiky (NCOZ SKPV PČR).

Výroční zpráva NCOZ SKPV PČR za rok 2018 mimo jiné upozorňuje na formy, které používají imigranti k tomu, aby se dále usazovali a tak sílil jejich vliv ve vyspělých evropských zemích.

Ředitel NCOZ SKPV PČR plk. JUDr. Jiří Mazánek zveřejnil zprávu o činnosti tohoto speciálního celorepublikového útvaru za rok 2018. Ve zprávě předkládá přehled činností útvaru a uvádí i některé realizované kauzy, které nepodléhají režimu utajení. NCOZ SKPV PČR v rámci své působnosti plní mimo jiné i úkoly národního kontaktního bodu proti terorismu a pro kybernetickou kriminalitu a je určené pro boj proti daňovým únikům a daňové kriminalitě. Statistiky jsou hodnoceny za období jednoho roku (termínově vždy od 1. srpna do 31. července následujícího roku). Za rok 2016 – 2017 bylo útvarem zpracováno 788 trestních spisů (z toho 59 věcí odloženo z důvodu, že nešlo o podezření z trestného činu), za rok 2017 – 2018 to bylo 809 spisů (odloženo 77 spisů). Personálně činnost útvaru zabezpečuje skoro tisíc zaměstnanců, převážně policistů a jednu desetinu tvoří občanští zaměstnanci. Jejich činnost je ošetřena platnými zákony.      

Problematiku nelegální migrace vyšetřuje Odbor obchodu s lidmi a nelegální migrace. Způsoby a formy po linii nelegální migrace jsou v podstatě neměnné a mezi nejčastější formy patří migrace osob na základě vystavených falešných dokladů, vystavování falešných potvrzení o znalosti českého jazyka, nezbytné pro udělení trvalého pobytu a slučování rodin. V poslední době se zvýšil nárůst falešných dokladů o studiu na českých školách či falešné doklady zemí EU, sloužící k získání zaměstnání v České republice.

Zpráva také konstatuje, že Česká republika není zatím pro nelegální imigranty primárně cílovou zemí a z evropského hlediska zůstává nadále zemí tranzitní. Mezi nejčastěji zajištěné imigranty na našem území dlouhodobě patří státní příslušníci Iráku, Afganistánu, Pákistánu a Sýrie, kteří směřují především z balkánských zemí a z jejich utečeneckých táborů v Srbsku a Maďarsku. Zde také působí hlavní organizátoři, kteří jsou dále napojeny na třetí osoby, které už mají na našem území trvalý pobyt a dostatečnou znalost českých zákonů.

A jak výroční zpráva uvádí, právě na základě znalosti našich zákonů dokáží tito dobře zaplacení lidé využívat veškerých slabin a nedokonalosti norem a zákonů. Jako příklad zmíním případ, který tento odbor NCOZ SKPV PČR šetřil pod krycím názvem „Torax“, kdy policisté letos v březnu obvinili tři osoby turecké národnosti z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kdy za úplatu zorganizovali nejméně šest převozů do SRN pro zhruba 100 imigrantů. Za jednu převezenou osobu inkasovali částku v rozmezí od 2 do 8 tisíc Euro. V rámci odhalování nelegální migrace a obchodování s lidmi spolupracuje NCOZ SKPV PČR s ostatními evropskými státy a je zapojen v různých mezinárodních projektech. Pro činnost útvaru je prioritní mít informace i z okolních zemí a s těmi následně účinně pracovat.


Naše hnutí SPD trvale bojuje proti nelegální migraci a i v budoucnu bude v Poslanecké sněmovně navrhovat a schvalovat takové zákony, které budou přispívat k zamezení vstupu nelegálním imigrantům na území České republiky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama