Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2021 10:52:21

Nesouhlasíme s imigrační politikou EU posílenou o kroky prezidenta Bidena!

Nesouhlasíme s imigrační politikou EU posílenou o kroky prezidenta Bidena!

Nový americký prezident Joe Biden uvolňuje imigrační politiku USA, což velmi uvítali vrcholní představitelé EU, od kterých lze očekávat ještě větší uvolňování imigračních pravidel Evropské unie.

Hnutí SPD naplňuje svůj politický program, v němž jasně definujeme, že odmítáme imigrační politiku uplatňovanou EU, která posiluje islamizaci Evropy, a naopak oslabuje národní suverenitu jednotlivých unijních států, včetně České republiky. Proto prosazujeme, aby si občané v referendu o vystoupení České republiky z EU sami rozhodli, zda zůstat v EU nebo z ní odejít. Hnutí SPD je jednoznačně pro vystoupení z Evropské unie.

Trumpova administrativa ve snaze zastavit nelegální imigraci na hranici s Mexikem uplatňovala politiku nulové tolerance. Nový americký prezident Joe Biden prostřednictvím tří exekutivních příkazů nařídil přezkoumání azylových postupů na americko-mexické hranici a imigračního systému. Biden již dříve představil návrh nového přistěhovaleckého zákona, který bude počítat s rychlejším získáním amerického občanství, jehož by mohlo využít až 11 milionů lidí. Sérií exekutivních rozhodnutí pak ukončil zákaz cestování do USA z některých, převážně muslimských zemí, zastavil výstavbu zdi na hranicích s Mexikem a zrušil plán na vyloučení osob bez povolení k pobytu ze sčítání obyvatelstva, podle nějž se rozpočítává počet křesel ve Sněmovně reprezentantů pro jednotlivé státy. Tato Bidenova rozhodnutí ve věci imigrantů velmi přivítali nejvyšší představitelé EU, neboť oni dlouhodobě podporují imigraci do Evropy.  

Evropská komise předložila dne 23. září 2020 nový pakt o migraci a azylu a pět nových legislativních návrhů týkajících se reformy pravidel EU v oblasti azylu. Následně ministři zemí EU jednali o klíčových prvcích paktu včetně vnějšího rozměru, navrhované předvstupní fáze, mechanismu solidarity, řízení vnitřní migrace a azylu, různých způsobů zlepšení postupů v oblasti navracení, úlohy agentur, legálních možností vstupu na území Evropy a integrace. Na základě souhlasu Evropského parlamentu ze dne 16. prosince 2020 přijala Rada nařízení, kterým se stanoví víceletý finanční rámec EU na období 2021–2027. Nařízení stanoví pro EU dlouhodobý rozpočet ve výši 1.074,3 miliard eur v cenách roku 2018, včetně začlenění Evropského rozvojového fondu. Výdaje v oblasti migrace a správy hranic dosáhnou v příštích sedmi letech 22,7 miliard EUR, čímž byly výrazně posíleny.

Hnutí SPD nesouhlasí s imigrační politikou EU a tudíž se ani nechceme podílet na financování programu podpory imigrace. Jsme pro referendum o vystoupení ČR z EU a posílení ochrany našich hranic s cílem zamezení vstupu nelegálním imigrantům do České republiky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama