Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2021 7:26:53

Odmítáme převoz imigrantů pomocí lodí neziskových organizací do Evropy!

Odmítáme převoz imigrantů pomocí lodí neziskových organizací do Evropy!

Ani v této koronavirové době, která zasáhla celý svět, nepolevují snahy imigrantů z Afriky dostat se po moři nelegálně do Evropy.

V tomto záměru imigranty posiluje i skutečnost, že pokud ztroskotají na širém moři, poskytnou jim záchranu lodě neziskových organizací a dokončí jejich přepravu na evropský kontinent.  

Hnutí SPD rozhodně odmítá cílené aktivity, podporované a finančně dotované Evropskou unií, spočívající v tom, že lodě neziskových organizací pod záminkou humanitární pomoci stále pomáhají přepravovat nelegální imigranty ze ztroskotaných lodí na pobřeží Evropy. Rozhodně nemáme nic proti humanitární pomoci spočívající v záchraně ztroskotaných lidí na moři, ale imigranti mířící do Evropy si už na to zvykli a jejich počty hlavně z afrických zemí se stále zvyšují. Jedná se přitom hlavně o mladé muže. Ti se snaží za každou cenu dostat do vyspělých evropských zemí a zde zneužívat sociální systém, spočívající v tomto: nepracovat, mít hodně dětí a žít ze sociálních dávek. Současně v těchto zemích posilují svoji komunitu a šíří islámskou ideologii. Přitom by stačilo, aby posádky těchto lodí, které na volném moři nalodí imigranty, zvolily jejich zpětnou cestu do země, ze které imigranti vypluli. Tak to například aplikuje libyjská pobřežní stráž, která eviduje od října loňského roku prudký nárůst imigrantů, kteří opouštějí libyjské pobřeží. Při záchraně imigrantů na otevřeném moři je vezmou na své lodě a převezou je zpět do detenčních center v Libyi. Počet takto vrácených imigrantů se v loňském roce pohyboval v řádu desetitisíců.

O rozšíření flotily německé neziskové organizace Sea Eye o další loď Sea-Eye 4, která operuje ve Středozemním moři s cílem záchrany imigrantů přepravujících se po moři na nebezpečných plavidlech do Evropy, jsem již informoval. Minulý týden během dvou dnů další loď neziskovky přepravila imigranty do Evropy. Jednalo se o loď Ocean Viking francouzské nevládní organizace SOS Méditerranée, která v prvním případě vzala na palubu 119 lidí a ve druhém pak ze dvou člunů přepravila 149 imigrantů. V těchto dvou přepravených skupinách byli zejména imigranti ze subsaharské Afriky – Guineje, Mali, Kamerunu a Pobřeží slonoviny. Informoval o tom provozovatel lodi na Twiteru.

Loď Ocean Viking od poloviny ledna tohoto roku opět operuje ve Středozemním moři. Předtím ji pět měsíců zadržovaly italské úřady, které jí nedovolily vyplout s odkazem na údajné technické nedostatky. To bylo v důsledku přijatých zákonů, které za období svého působení v italské vládě v pozici ministra vnitra dokázal prosadit Matteo Salvini, šéf protiimigrační ligy. Po nástupu do úřadu ministra vnitra v červnu 2018 prosadil Salvini přísnou protiimigrační politiku, kterou mnozí Italové vítali, protože jejich země se tehdy potýkala s masovou imigrační vlnou z Afriky. Jedním z jeho prosazených zákonů v době jeho působení v italské vládě bylo přijetí zákona, ve kterém bylo stanoveno, že pokud posádka lodi vpluje do italských vod, poruší zákaz italské vlády pro lodě nevládních organizací, za což hrozí vysoká pokuta i trest vězení za možné napomáhání pašeráctví lidí. Tento postup italská vláda aplikovala celkem v 18 případech na lodě neziskových organizací přepravujících imigranty, které se s přepravovanými imigranty domáhaly zakotvit u italských břehů. Některé z těchto kauz skončily u soudu. Sám Salvini, při hlasování v Senátu o jeho vydání k projednávání u soudu prohlásil: „Jsem hrdý na to, že jsem bránil Itálii. Udělal bych to znovu a udělám to znovu. 

Hnutí SPD rozhodně odmítá převoz nelegálních imigrantů pomocí lodí neziskových organizací do Evropy. Převoz imigrantů těmito loděmi, který je financován z unijní pokladny, by měl být nastaven striktně tak, aby tyto lodě po nalodění imigrantů je dopravily zpět do země, odkud se tito lidé původně za pomoci pašeráckých gangů vydali na cestu po moři.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama