Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2020 9:49:43

Odmítáme probíhající islamizaci evropských zemí!

Odmítáme probíhající islamizaci evropských zemí!

Nechceme dopustit situaci stejnou jako ve Francii, kde se starousedlíci bojí o svou bezpečnost.

Francie nyní sklízí plody své vstřícné proimigrační politiky, v jejímž rámci se v době vrcholu dostaly do země statisíce imigrantů. Převážná většina z nich zastává islámskou ideologii a jsou mezi nimi i vyznavači radikálního Islámského státu. To s sebou zákonitě pro Francouze nese plno hrozeb, mezi kterými dominují teroristické útoky. Starousedlíci už se ve Francii necítí jako ve své bezpečné zemi a požadují od představitelů státu zjednání nápravy.

Hnutí SPD si je plně vědomo, jakou hrozbu představují nelegální imigranti, kteří se různými nelegálními cestami pokoušejí dostat do evropských zemí. Jejich úsilí je vedeno převážně touhou po životě ve vyspělých zemích, bez povinnosti pracovat, ale co nejlépe využívat sociální systém, posilovat zde své komunity a prosazovat své zvyky. Proto se v žádném případě nechceme z pozice členského státu Evropské unie podílet na projektu stávající evropské integrace, který ve svém důsledku přímo ohrožuje svobodu a demokracii v Evropě a jehož součástí je řízená islamizace Evropy.

Několik let probíhající nelegální imigrace do unijních zemí se stala počáteční fází konfliktu, který v konečném důsledku ohrozí svobodu, demokracii i samotnou existenci všech unijních států, včetně České republiky a našeho národa. V hnutí SPD nehlásáme nenávist k žádnému národu, rase, kultuře nebo náboženství, ale prioritně respektujeme, hájíme a ctíme naše národní tradice, které vycházejí z kořenů židovské, antické a křesťanské kultury a civilizace. Tyto hodnoty budeme vždy chránit, neboť jsou základem demokracie, svobody a lidských práv. Probíhající islamizace evropských zemí je s těmito hodnotami neslučitelná. Současná situace v některých unijních zemích nám dává plně za pravdu.

Mezi země, kde je podle statistik nehorší situace, se řadí Francie, která stále podporuje příliv nelegálních imigrantů do Evropy, čemuž byl silně nakloněn i francouzský prezident Emmanuel Macron. Následky na sebe nenechaly dlouho čekat a Francii se nedaří řešit problémy spojené s imigranty, kteří stojí za teroristickými útoky.

Naposledy to byl útok mladého Pákistánce kvůli karikaturám proroka Mohameda, které opět uveřejnil satirický týdeník Charlie Hebdo. Tento muslim zranil mačetou do hlavy před bývalým sídlem redakce dva Francouze, muže a ženu. Nevěděl, že redakce už dávno sídlí na jiné, tajné adrese, a že tito dva lidé s ní nemají vůbec nic společného. Nedlouho předtím tři muži ve Štrasburku, v centru města za bílého dne, zbili dívku kvůli tomu, že na sobě měla podle jejich názoru krátkou sukni. Vedle teroristických útoků a násilných napadení jsou to ale i další každodenní situace, kvůli kterým mají Francouzi ve své zemi obavy o svou bezpečnost. Francie se v posledních letech potýká s teroristickými útoky islamistů, při nichž zemřelo dohromady již 250 lidí, což uvedla agentura DPA.

Francouzský prezident Emmanuel Macron druhý říjnový den tohoto roku představil strategii boje proti islámskému radikalismu. Její podstatou je potírání paralelní společnosti s odlišnými hodnotami i cizích vlivů na muslimy v převážně sekulární Francii. Příslušný zákon má vláda projednat v prosinci. Podle Macrona musejí být francouzské úřady schopny snáze kontrolovat a rozpouštět náboženské spolky, mezi jejichž členy se objeví známky radikalismu. Vyzval rovněž ke skončení praxe, kdy jsou věřící ovlivňováni imámy, kteří jsou do Francie vysíláni ze zahraničí. Takových působí ve Francii podle AFP na 300.

Hnutí SPD odsuzuje všechny teroristické útoky, které probíhají i v zemích Evropské unie a jejichž pachateli jsou převážně vyznavači islámské ideologie hlásící se k tzv. Islámskému státu. Proto budeme všemi dostupnými prostředky usilovat o to, aby se k nám žádný imigrant nedostal. Naši občané se musí cítit ve své zemi bezpečně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama