Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2021 7:33:15

Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme jako záruku své budoucnosti!

Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme jako záruku své budoucnosti!

Ve volebním programu prosazujeme prorodinnou politiku. Dovolím si proto představit priority hnutí SPD pro oblast rodinné politiky.

Hnutí SPD považuje dobře fungující rodinu, kde rodiče pracují a vychovávají děti, za základ prosperity naší republiky. Proto podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme jako záruku své budoucnosti. Požadujeme zakotvit do Ústavy ČR definici institutu manželství a rodičovství jako vztahu muže a ženy a institutu rodiny jako společenství, které tvoří rodiče (muž a žena) a děti, a které si zaslouží speciální ochranu a podporu ze strany státu. Od nové vlády budeme požadovat změnu rodinné politiky s cílem její větší podpory, což by vedlo ke zvýšení porodnosti, která by v budoucnu přivedla do ekonomiky více vydělávajících. Pro pracující rodiny bychom rádi zavedli výrazné daňové úlevy, včetně daňových odpočtů za každé narozené dítě, neboť pracující rodiče, kteří řádně vychovávají svoje děti, zaslouží naši úctu a respekt. Dokladujeme to naším projektem: „Rodina na prvním místě“ (více na našich webových stránkách www.rodinanaprvnimmiste.cz).

Mezi naše priority patří zvýšení porodnosti a speciální podpora mladých pracujících rodin, pracujících rodin s dětmi a pracujících rodin s nižšími příjmy. V oblasti bydlení chceme prosadit podporu družstevní výstavby a nájemní bydlení v obecních bytech. Podporujeme zrychlení stavebního řízení, které zvýší dostupnost bydlení, ale požadujeme ukončit zvýhodňování nepřizpůsobivých v otázkách bydlení. Zajistíme výhodné manželské půjčky pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte a poskytneme příspěvek na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené. Navrhujeme výrazně zvýšit daňová zvýhodnění na děti, konkrétně na dvojnásobek u prvního a druhého dítěte v rodině a na čtyřnásobek u třetího a každého dalšího dítěte. Pracujícím rodičům též zvýšíme porodné na první a druhé dítě a poskytneme jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte. Prosazujeme pravidelné zvyšování rodičovského příspěvku a přídavků na děti pro pracující a zdravotně postižené rodiče.

Chceme též prosadit, aby veřejná zařízení předškolní péče byla financována z veřejných zdrojů a byla dostupná v celé republice. Pro pracující matky dětí předškolního věku chceme zavést zkrácený pracovní týden v délce 30 hodin za plnou mzdu, kdy rozdíl v mzdových nákladech bude doplácet zaměstnavateli stát. Pro rodiče zavedeme příspěvek na školní pomůcky ve výši 2.500 Kč při zahájení školní docházky dítěte.

Hnutí SPD si je plně vědomo, že bez fungujících a silných rodin jako společnost a stát dlouhodobě nepřežijeme, a proto ve svém programu představujeme konkrétní návrhy, jak zlepšit situaci pracujících rodin vychovávajících děti. Souhlasíte-li s námi – volte v podzimních volbách hnutí SPD, číslo 4.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama