Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2021 8:22:29

Požadujeme návrat k normálnímu životu!

Požadujeme návrat k normálnímu životu!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že vládní opatření okolo covidu jsou nezákonná. Požadujeme návrat k normálnímu životu. Ve Sněmovně neprošel návrh na zrušení pandemické pohotovosti. Hnutí SPD podpořilo ústavní zakotvení práva na sebeobranu a práva na držení zbraně. Slušný člověk musí být na prvním místě - gauner a kriminálník nesmí být ve výhodě. Vítáme uvolnění napětí mezi Ruskem a USA. Odmítáme zahraniční agrese a vměšování velmocí. Stejně jako maďarský premiér Orbán podporujeme odebrání pravomocí Evropské unii. I díky SPD se podařilo omezit kumulaci funkcí politiků.

1. Vládní opatření okolo covidu jsou nezákonná. Požadujeme návrat k normálnímu životu.

Pandemická pohotovost by podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) měla platit minimálně do konce září. Sdělil, že o prázdninách se budou muset nosit v prostředcích MHD opět zdravotnické roušky, aniž by však toto opatření řádně zdůvodnil. Hnutí SPD s postoji ministra nesouhlasí. Návštěvy bazénu anebo restaurace v těchto horkých dnech mají byt odpočinkem, a nikoliv aby občané měli neustále žít ve strachu, zda u sebe mají papír s tím správným razítkem. Navíc Nejvyšší správní soud označil hned několik protiepidemických opatření ministerstva zdravotnictví za nezákonná, což otevírá cestu k tomu, aby provozovatelé restaurací či obchodů mohli stát žalovat a domáhat se odškodnění. Státu tak nyní hrozí, že podnikatelům bude muset dohromady platit i stovky milionů korun. Za to ponese plnou odpovědnost vláda ANO a ČSSD. Celou dobu tvrdíme, že je potřeba provádět pouze cílená a nikoliv plošná opatření, a to výhradně na základě zákona o ochraně veřejného zdraví. Požadujeme návrat k normálnímu životu.

2. Ve Sněmovně neprošel návrh na zrušení pandemické pohotovosti.

Minulý týden jsme se připojili k návrhu zařadit ve Sněmovně k projednání bod o zrušení pandemické pohotovosti. Návrh na zařazení ale vetovaly kluby ANO, ČSSD a KSČM, projednat se tak měl až ve čtvrtek. Jako jeden z hlavních důvodů jsme uvedli, že pandemický zákon jsme při schvalování jako jediný poslanecký klub nepodpořili, protože je to legislativní paskvil. Navíc vládní opatření vyhlašovaná vládou jsou plošná, špatně odůvodněná a chaotická. Tato naše tvrzení opakovaně potvrdil i Nejvyšší správní soud, který ve svých rozhodnutích opakovaně konstatoval, že vláda ANO a ČSSD ve stavu pandemické pohotovosti opakovaně postupuje protiprávně. K tomuto zjištění se přidal i Nejvyšší kontrolní úřad. Ve čtvrtek však kvůli nezařazeným poslancům Volnému a Bojkovi, kteří střídavě ve Sněmovně řečnili u pultíku, nebyl tento bod dokončen, a tím pádem všechny vládní plošné restrikce platí dál. Na projednání bodu bylo totiž velmi málo času a stačily i relativně krátké obstrukce. Tím pádem se nedostalo na návrh usnesení SPD, ve kterém jsme chtěli navrhnout okamžité zrušení pandemické pohotovosti. Plnou odpovědnost za pokračování pandemické pohotovosti tak nesou poslanci Bojko a Volný. Chovají se jako slon v porcelánu.

3. Hnutí SPD podpořilo ústavní zakotvení práva na sebeobranu a práva na držení zbraně. Slušný člověk musí být na prvním místě - gauner a kriminálník nesmí být ve výhodě.

Minulý týden Sněmovna ve třetím čtení schválila změnu ústavního zákona, která zvyšuje právo legálních držitelů zbraní při ochraně života svého a svých blízkých, jejich zdraví a majetku. Hnutí SPD plně podporuje tuto změnu Ústavy a dlouhodobě navrhujeme posílení práv občanů, kteří mají legálně držené zbraně. EU se dlouhodobě snaží omezovat práva legálních držitelů zbraní a různým způsobem se snaží ztěžovat podmínky. To je pro SPD zcela nepřijatelné, protože místo toho, aby se EU soustředila na nelegální držitele zbraní, což jsou právě ti původci různých teroristických útoků a kriminální činnosti, tak úředníci v Bruselu vytváří další byrokratická omezení pro slušné lidi. V návrhu tohoto ústavního zákona se také hovoří, že podmínky budou stanoveny na základě toho, co stanoví doprovodný zákon. SPD má dlouhodobě připraven návrh zákona „můj dům, můj hrad", ve kterém mj. navrhujeme, aby byla posílena práva slušných občanů v rámci tzv. institutu nutné obrany. Slušný člověk má právo se bránit a musí být na prvním místě - gauner a kriminálník nesmí být ve výhodě.

4. Vítáme uvolnění napětí mezi Ruskem a USA. Odmítáme zahraniční agrese a vměšování velmocí.

V Ženevě se minulý týden konala dlouho očekávaná schůzka amerického prezidenta Joea Bidena s jeho ruským protějškem Vladimirem Putinem. Oba prezidenti se dohodli na návratu odvolaných velvyslanců do sídel jejich diplomatických misí a do několika týdnů by se měla také rozběhnout práce odborných komisí pro další postup kontroly strategických jaderných arsenálů, protože USA a Ruská federace disponují více než 90 procenty všech zásob jaderných zbraní na světě. Hnutí SPD vítá výsledky tohoto setkání, čímž dochází k uvolňování napjatých vztahů mezi USA a Ruskou federací. Vztahy mezi USA a Ruskou federací jsou dlouhodobě poškozovány zejména ze strany USA, které svou expanzivní zahraniční politikou přispívají k eskalaci napětí na celém světě, ale i v zemích, které jsou v přímém sousedství s Ruskou federací (Ukrajina a Afghánistán). SPD programově podporuje vzájemná jednání formou dialogu a nikoliv stupňováním napětí a akty agrese.

5. Stejně jako Orbán podporujeme odebrání pravomocí Evropské unii.

Maďarský premiér Viktor Orbán minulý týden navrhl omezit pravomoci Evropského parlamentu (EP). Národním zákonodárným sborům by tak přisoudil právo zablokovat legislativní procesy EP, pokud by je shledaly v rozporu s kompetencemi členských států. Hnutí SPD tento krok ze strany maďarského premiéra Orbána vítá. Viktor Orbán je jedním z mála politiků, kteří chtějí zachovat svrchovanost svojí země. Zastáváme názor, že by takto měl postupovat i premiér Andrej Babiš a premiéři států V4, tedy Polska a Slovenska. EU měla původně sloužit jako společenství volného pohybu osob, zboží služeb a peněz. Stala se z ní ale postupně politická garnitura novodobých neomarxistů a globalistů ztělesněná v podobě nikým nevolených eurokomisařů a přeplacených byrokratů. EU postupně odebírá suverenitu jednotlivých států svými směrnicemi a nařízeními. Hnutí SPD jako jediná relevantní politická síla zastoupená ve Sněmovně navrhuje přijetí zákona o referendu, který by umožnil našim občanům rozhodnout o vystoupení z EU. Vláda ANO a ČSSD nám však projednání tohoto zákona ve Sněmovně dlouhodobě blokuje.

6. I díky nám se podařilo omezit kumulaci funkcí politiků.

Sněmovna minulý týden i díky hlasům SPD změnila Ústavu, ve které podpořila zavedení tzv. klouzavého mandátu. Hnutí SPD bylo spolupředkladatelem. Člen vlády, který je zároveň také poslanec, tím pádem bude moci dočasně přepustit své místo ve Sněmovně náhradníkovi. Nyní musí změnu ještě potvrdit Senát. Hnutí SPD je proti kumulaci funkcí, a právě díky klouzavému mandátu se tak budou moci ministři naplno věnovat své funkci. Zavedení klouzavého mandátu naopak nepodpořili poslanci ODS, ČSSD a KSČM, kteří se při hlasování zdrželi, čímž dali jasně najevo, že jsou sběratelé funkcí a všech možných výhod z toho plynoucích. To je pro SPD nepřijatelné!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama