Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2023 9:38:44

Prezident Petr Pavel potvrdil, že je prezidentem Fialovy vládní pětikoalice!

Prezident Petr Pavel potvrdil, že je prezidentem Fialovy vládní pětikoalice!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

prezident Petr Pavel potvrdil, že je prezidentem Fialovy vládní pětikoalice a hodil přes palubu tři miliony důchodců. Odmítáme jakékoli snížení valorizací důchodů. Hnutí SPD zahájilo petici občanů České republiky za demisi vlády Petra Fialy, která škodí českým občanům a rozvrací naši zemi. Kvůli Evropské unii budou muset české domácnosti vynaložit obrovské náklady na zateplení domů. Brusel brutálně zdraží bydlení. Fialova vláda prosazuje zvýšení daní českým občanům i firmám. Odmítáme okrádání českých občanů Fialovou vládou.

1. Prezident Petr Pavel potvrdil, že je prezidentem Fialovy vládní pětikoalice a hodil přes palubu tři miliony důchodců. Odmítáme jakékoli snížení valorizací důchodů.

Prezident Petr Pavel minulý týden s výhradami podepsal zákon o důchodovém pojištění, který bere všem, kteří pobírají důchody, jenom v letošním roce sedm tisíc korun. Je to ze strany prezidenta zbytečně odkládané alibistické řešení. Následně prohlásil, že pokud opozice nepodá ústavní stížnost, podá ji on sám. V podstatě tímto prezident republiky přiznal, že se jedná o zřejmé porušení zákonů a on podá ústavní stížnost mj. také sám na sebe. Prezident republiky, pokud měl pochybnosti o okolnostech a podmínkách, za jakých byl zákon přijímán, měl jako jeden ze strážců ústavnosti zákon sám vetovat. K tomu jsme jej jako hnutí SPD opakovaně vyzývali. Tímto rozhodnutím hodil prezident téměř tři miliony osob, které pobírají důchod, přes palubu. Potvrdil tak, že je prezidentem vládní pětikoalice, a nikoliv prezidentem, který bude dodržovat zákony, jak o tom hovořil při svém prezidentském slibu. Potvrdil, že nebude prezidentem všech. Boj hnutí SPD za oprávněné zájmy našich důchodců zdaleka nekončí. Vyzvali jsme hnutí ANO ke společnému podání ústavní stížnosti na vládou protiprávně prosazený zákon umožňující plošné okradení důchodců, což by stížnosti dodalo vyšší politickou váhu a legitimitu a rovněž by to dodáním našich expertních pohledů a analýz posílilo kvalitu této stížnosti. Současně jsme připraveni bojovat proti trvalému výraznému snížení valorizací důchodů, které nyní připravuje vláda a ministerstvo práce a sociálních věcí v čele s Marianem Jurečkou (KDU-ČSL).

2. Hnutí SPD zahájilo petici občanů České republiky za demisi vlády Petra Fialy, která škodí českým občanům a rozvrací naši zemi.

Hnutí SPD zpracovalo a začalo sbírat podpisy na Petici občanů České republiky za demisi vlády Petra Fialy. Důvodem je fakt, že vláda Petra Fialy za dobu svého vládnutí pozbyla důvěru naprosté většiny veřejnosti. Vláda Petra Fialy není dlouhodobě schopna řešit vysoké a stále rostoucí ceny základních životních potřeb, zejména potravin a energií, nedostatek léků a léčiv, uprchlickou krizi, krizi v oblasti bydlení ani další společenské a ekonomické problémy. Dostala tak naše občany, včetně podnikatelů, do vážných existenčních problémů. Vláda naopak provádí a preferuje všestrannou podporu ukrajinského režimu a Ukrajinců, včetně podpory válečného konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskou federací a neusiluje o jeho mírové řešení. Tím prodlužuje utrpení ukrajinského lidu. Činnost vlády Petra Fialy české občany poškozuje, především ty jejich skupiny, které se nemohou bránit. Vláda navrhuje zvýšit věk odchodu do důchodu na 68 let a stávající důchodce obrala o výraznou část zákonem stanovené valorizace jejich důchodů. Vláda nepodporuje rodičovství, mladé rodiny nemají kde bydlet a hypotéky jsou pro ně zcela nedostupné. Vláda nekriticky přijímá a schvaluje veškerá nařízení z Evropské unie, která jsou naprosto absurdní, především v oblasti tzv. klimatické politiky, která ničí naši budoucí prosperitu. Fialova vláda rovněž astronomickými schodky státního rozpočtu způsobuje rozvrat veřejných financí se všemi jeho negativními důsledky. Vláda také omezuje svobodu slova a zavádí nepřípustnou protiústavní cenzuru. Nejde o vládu odborníků schopnou zodpovědně řídit stát. Proto musí neprodleně odejít. Petici můžete najít na zde nebo ji přijít podepsat do poslaneckých kanceláří hnutí SPD v regionech, anebo také do kanceláří regionálních, oblastních anebo místních klubů SPD, případně přímo na naši demonstraci Lidé proti vládě dne 29. března od 16:30 hodin v Ostravě na Masarykově náměstí, kde budou také umístěny petiční stánky. Na demonstraci vystoupí Tomio Okamura, Radim Fiala, Ivan David, Jaroslav Foldyna a známí odborníci na energetiku, potraviny a další. Vláda Petra Fialy musí skončit!

3. Kvůli Evropské unii budou muset české domácnosti vynaložit obrovské náklady na zateplení domů. Brusel brutálně zdraží bydlení.

Evropský parlament minulý týden schválil směrnici Evropské komise týkající se renovace budov. Vyplývá z ní povinnost majitelů činžovních a rodinných domů s nejvyšší energetickou náročností tyto budovy do konce roku 2033 rekonstruovat a zateplit. Jde o další nebezpečné a nerealistické opatření Evropské unie. Podle Evropského parlamentu se takto mají povinně upravit domy s energetickou náročností tříd E, F a G, aby do roku 2030 dosáhly minimálně třídy energetické náročnosti E a do roku 2033 pak třídy D. Stovky tisíc českých domácností by tak musely vynaložit stovky tisíc korun na rekonstrukce svých domů, navíc v extrémně krátkých časových lhůtách. Předseda Občanského sdružení majitelů domů Milan Krček odhadl, že příslušná komplexní renovace pětipatrového staršího činžovního domu v Praze vyjde zhruba na 25 milionů korun. Toto opatření tedy ještě více zdraží bytovou výstavbu, ceny bytů i nájemního bydlení, které je již tak těžce dostupné. Směrnice upravuje i pravidla pro nové budovy postavené po roce 2028. Ty budou muset být povinně bezemisní. O návrhu budou nyní Evropský parlament a Evropská komise vyjednávat s členskými státy. Bohužel, jak vidíme na aktuálních příkladech rozšíření systému emisních povolenek a budoucího zákazu prodeje aut se spalovacími motory, česká vláda při těchto vyjednáváních dostatečně nehájí naše národní zájmy a ustupuje diktátu Evropské komise a západních států Evropské unie. Hnutí SPD naopak odmítá podřizování České republiky nebezpečným a škodlivým normám unijní klimatické politiky ztělesněných projektem Green Deal, které zásadním způsobem ohrožují budoucí ekonomickou prosperitu našeho státu a životní úroveň i kvalitu života našich občanů. Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU.

4. Fialova vládní pětikoalice prosazuje výrazné zvýšení daní českým občanům i firmám. Odmítáme okrádání českých občanů Fialovou vládou.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) minulý týden v rozhovoru pro ČTK připustil možnost vyššího zdanění firem i zavedení daňové progrese. Podle Jurečky by měla vláda o změnách v daňovém systému politicky rozhodnout do měsíce a platit by měly od ledna. Jurečka přímo zmínil variantu posílení příjmů státního rozpočtu prostřednictvím vyššího zdanění právnických osob na dva nebo tři roky. Jako další možnost uvedl zavedení progresivního zdanění fyzických osob, kdy s výší příjmu roste i procento daňové sazby. Hnutí SPD programově odmítá zvyšování daní českým občanům a českým firmám. Navíc jsou tyto návrhy v naprostém rozporu s programovým prohlášením vlády a s předvolebními sliby všech vládních stran. Zvyšovat v době krize a vysoké inflace daně českým firmám je z ekonomického hlediska nesmyslné a likvidační, protože klesá poptávka, reálné příjmy i úspory občanů, a naopak rostou ceny všech vstupních nákladů, hlavně energií. Hnutí SPD naopak navrhuje snížení daně z příjmu pro menší a rodinné české firmy. Odmítáme i zavádění dalšího progresivního zdanění fyzických osob – i proto, že už v současnosti jsou nejvyšší příjmy nad určitou hranici (cca 155 000 korun měsíčně) zdaňovány vyšší sazbou ve výši 23 procent. Vláda musí řešit parametry příjmů a výdajů státního rozpočtu jinými způsoby než zvyšováním daní našim občanům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama