Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2024 7:14:55

Prosazujeme snížení daňové zátěže živnostníků a pracujících rodin s dětmi!

Prosazujeme snížení daňové zátěže živnostníků a pracujících rodin s dětmi!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

ministr zdravotnictví Válek (TOP 09) plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic, čímž ohrozí zdraví a životy občanů a způsobí devastaci českého zdravotnictví. Vyjádření představitelů Fialovy vlády o vítězném boji s inflací se nezakládají na pravdě. Ceny nadále rostou a všeobecná drahota pokračuje. Kvůli imigrantům jsou v ČR zaznamenány nárůsty případů tuberkulózy a dalších nemocí. Z cizinců se nejvíce šíří mezi Ukrajinci. Průmyslová výroba i stavební produkce v ČR klesá. Propad českého průmyslu i zemědělství je zapříčiněn škodlivou EU a diletantismem Fialovy vlády. V Evropské unii byla schválena další šílená směrnice, která zásadně poškodí Českou republiku a české občany. Podpořila ji i Fialova vláda.

1.  Ministr zdravotnictví Válek (TOP 09) plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic, čímž ohrozí zdraví a životy občanů a způsobí devastaci českého zdravotnictví.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic, což by vedlo k dalšímu omezení dostupnosti zdravotní péče pro české občany. Před tímto nebezpečným krokem varují i renomované profesní organizace jako např. Asociace českých a moravských nemocnic. Plán ministerstva zdravotnictví počítá s tím, že v řadě bývalých okresů by už existovaly pouze polikliniky, nikoli nemocnice s lůžkovými odděleními či s akutní péčí. To je něco zcela nepřijatelného. Výsledkem by byla devastace českého zdravotnictví, které si čeští občané platí jako veřejnou službu formou povinného pojištění. Už nyní přitom statisíce občanů, včetně dětí, nemají svého stálého praktického lékaře či zubaře a napříč republikou je absolutní nedostatek lékařských všeobecných či zubních pohotovostí, které v některých regionech úplně chybí. Za Fialovy vlády se tento stav ještě markantně zhoršil. Další razantní omezení sítě zdravotnických zařízení a kapacit by už vedlo k přímému ohrožení zdravotního stavu a mnohdy i životů vysokého počtu občanů. K tomu je třeba připočíst i dva roky trvající nedostatek některých základních léků na domácím trhu. Ministr Válek měl být premiérem již dávno navržen na odvolání z vlády. Hnutí SPD disponuje řadou odborníků a jsme připraveni se v budoucí vládě aktivně podílet na systémových změnách ve zdravotnictví včetně zásadních a nutných legislativních změn.

2. Vyjádření představitelů Fialovy vlády o vítězném boji s inflací se nezakládají na pravdě. Ceny nadále rostou a všeobecná drahota pokračuje.

Průměrná míra inflace za posledních 12 měsíců v únoru roku 2024 dosáhla hodnoty 8,2 %. V minulém týdnu tuto informaci zveřejnil Český statistický úřad. Jde o míru inflace vyjádřenou přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen. Tento údaj o inflaci je velice důležitý a vypovídající zejména z hlediska průměrných veličin typu propočtu vývoje reálných mezd či reálných důchodů. Z těchto údajů je patrné, že ceny nadále rostou a všeobecná drahota pokračuje. Vyjádření představitelů Fialovy vlády o konci zdražování a o vítězném boji s inflací se tak nezakládají na pravdě a neodpovídají realitě. Letos v únoru v meziměsíčním srovnání nejvíce rostly ceny brambor (o 10,8 %), vajec (o 7,1 %) a pohonných hmot (o 4,3 %). V meziročním porovnání růstu cenové hladiny vzrostly ceny nájemného o 6,8 %, ceny vodného o 10,9 %, stočného o 10,5 %, elektřiny o 13,1 % a ceny tepla a teplé vody o 3,5 %. Vzrostly i ceny stravovacích služeb (o 8,7 %), ubytovacích služeb (o 9,7 %) a ceny rekreačních a kulturních služeb (o 6,7 %). Některé služby se tak postupně stávají pro velkou část občanů prakticky nedostupnými. V hnutí SPD víme, jak bojovat proti inflaci, kde je naší prioritou snížení výdajů státu, a zejména snížení daňové zátěže živnostníků a pracujících rodin s dětmi.

3. Kvůli imigrantům jsou v ČR zaznamenány nárůsty případů tuberkulózy a dalších nemocí. Z cizinců se nejvíce šíří mezi Ukrajinci.

Počet lidí nakažených tuberkulózou v ČR za rok 2023 meziročně vzrostl o 17 %. Celkem bylo za minulý rok nahlášeno 447 případů tuberkulózy. Téměř polovinu z toho (220 případů) tvoří cizinci, přičemž ve 140 případech šlo podle lékařů o Ukrajince. Informoval o tom minulý týden zpravodajský web iDnes.cz. Významně roste i počet případů onemocnění záškrtem a černým kašlem, tedy onemocnění, které v ČR v předchozích desetiletích prakticky vymizela. I podle lékařů a epidemiologů je dominantní příčinou tohoto stavu enormně vysoká imigrace nemocných a nakažených cizinců do ČR v posledních letech. Experti v této souvislosti navrhují jako preventivní opatření testování lidí z rizikových zemí na přítomnost těchto závažných chorob, případně prokazování bezinfekčnosti před vstupem do ČR, což ovšem, bohužel, při současné politice EU podporující imigraci, není reálné. Na této situaci je patrné, že masová imigrace s sebou přináší i další negativní jevy kromě bezpečnostních rizik a vysokých finančních nákladů pro hostitelskou zemi. Hnutí SPD na to důrazně upozorňuje po celou dobu své existence.

4. Průmyslová výroba i stavební produkce v ČR klesá. Propad českého průmyslu i zemědělství je zapříčiněn škodlivou EU a diletantismem Fialovy vlády.

Průmyslová výroba v ČR v lednu v meziročním srovnání stagnovala a meziměsíčně dokonce poklesla. Stavební produkce v ČR meziročně oslabila o 5,9 %, což je alarmující. Tyto údaje přinesl minulý týden Český statistický úřad. Průmyslová produkce se pohybovala zhruba na úrovni roku 2021 a meziměsíčně klesl objem průmyslové produkce o 2,3 %. Pokračoval také výrazný propad v těžbě a dobývání nerostů, kde produkce klesla meziročně o 22 %! To je způsobeno zejména energetickou politikou EU a jejím systémem emisních povolenek, který uměle zdražuje výrobu energie z uhlí a vede k útlumu jeho těžby. V lednu se také meziročně snížil počet zaměstnanců v průmyslu, a to o 2 %. Jde o varující statistické údaje, které ukazují, že náš hospodářský pokles je dlouhodobý a má mnohé negativní dopady. Propad českého průmyslu (i zemědělství) je zapříčiněn kombinací dlouhodobě škodlivé politiky EU (zejména jde o program Green Deal) a diletantismem Fialovy vlády, která systematicky podrývá kupní sílu českých domácností a namísto pomoci českým firmám a živnostníkům (např. s vysokými cenami energií) jim naopak zvyšuje daně a další povinné odvody. Hospodářský růst je základním předpokladem snižování rozpočtového deficitu a zadlužení státu, udržení stability důchodového systému i důstojné životní úrovně občanů. Vláda, která působí proti domácímu průmyslu, a navíc nemá důvěru občanů, by měla skončit.

5. V Evropské unii byla schválena další šílená směrnice, která zásadně poškodí Českou republiku a české občany. Podpořila ji i Fialova vláda.

Evropský parlament minulý týden schválil většinou 68 % poslanců plán na povinné zvýšení energetické účinnosti budov (směrnice A9-0033/2023). Tato směrnice EU vyžaduje, aby nové soukromé budovy v rámci EU měly od roku 2030 nulové emise, v případě veřejných budov to má platit již od roku 2028. Od roku 2040 by se měly úplně přestat používat kotle na fosilní paliva. Cílem této naprosto nesmyslné směrnice je dosáhnout úplné klimatické neutrality do roku 2050. Pro schválení této směrnice hlasoval na Radě ministrů životního prostředí EU v loňském roce i zástupce Fialovy vlády. Směrnice se týká 75 % budov v EU, je čistě ideologicky motivovaná a není realizovatelná, protože chybí zejména stavební kapacity a investiční zajištění. V Evropském parlamentu pro tuto směrnici zásadně poškozující ČR a její občany hlasovali europoslanci zvolení za TOP 09 (Niedermayer), STAN (Polčák), za Piráty (Gregorová, Kolaja, Peksa) a europoslankyně Maxová (zvolena za ANO, nyní členka ČSSD). Europoslanec za SPD Ivan David hlasoval samozřejmě proti. Jedná se o další produkt škodlivé zelené ideologie a politiky EU. Na příkladu této směrnice EU je jasně vidět, jak důležité budou letošní volby do Evropského parlamentu. Půjde o zásadní souboj mezi progresivistickými zastánci obdobných šílených opatření likvidujících hospodářství a životní úroveň lidí v členských státech EU a jejich odpůrci, vlasteneckými politiky hájícími národní zájmy svých zemí. Proto žádáme všechny naše občany, aby přišli k volbám a podpořili naše kandidáty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama