Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 10:00:00

Proti špatné imigrační politice Evropské unie se budeme neustále bránit!

Proti špatné imigrační politice Evropské unie se budeme neustále bránit!

Teroristické útoky v Evropě páchané imigranty jsou důsledkem špatné imigrační politiky EU. Za většinou těchto útoků stojí zastánci Islámského státu, kteří se dostali do Evropy nelegálním způsobem.

Hnutí SPD odsuzuje teroristické útoky páchané po celém světě. Tyto útoky probíhají bohužel i v zemích Evropské unie a jejich pachateli jsou převážně vyznavači islámské ideologie hlásící se k tzv. Islámskému státu. Ten je znám svou přísnou interpretací islámu a islámského práva šaría a nechvalně proslulým násilím páchaným na obyvatelstvu. Jeho příslušníci pocházejí z různých zemí. V rodinách vyznavačů Islámského státu dochází k militarizaci dětí, a pokud rodiče nesouhlasí s vojenským výcvikem, musí alespoň souhlasit s přítomností svých synů při výkladu koránu. Mnoho takto smýšlejících rodin se během posledních let, a to  především v souvislosti s velkou migrační vlnou do Evropy, do zemí Evropské unie dostalo. Zde zakládají nelegální buňky a pro dané státy představují velké bezpečnostní riziko. Z tohoto důvodu prosazujeme, a to hlavně na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, taková opatření, abychom nepovolili a zabránili vstupu těmto osobám na území našeho státu. Bohužel ne vždy se daří naše návrhy mezi poslanci prosadit, neboť vláda projednávání našich návrhů zákonů blokuje a ti, kteří tvoří tzv. demoblok (ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN) a poslanci České pirátské strany naše návrhy nepodporují. Jejich prosazovaná politika spočívá v poklonkování Bruselu a bezpečnost našich občanů pro ně není prioritní.

Statistiky neziskové organizace PeaceTech Lab, jež minulý týden zveřejnil server iDNES.cz, uvádějí, že došlo od ledna do října letošního roku k 1.505 teroristickým útokům, které měly na svědomí 6.592 mrtvých. Úplně nejfatálnější pak byl útok na Srí Lance dne 21. dubna 2019, který vedl k smrti 259 lidí. Jedná se o druhý nejhorší teroristický útok od 11. září 2001 (ve Spojených státech amerických). Nelze předpokládat, že by tyto teroristické útoky ustaly a proto je nutné zvýšit úsilí a zabránit jim ještě před jejich realizací.

Jako účinný nástroj pro předcházení teroristickým útokům se jeví spolupráce Europolu a Interpolu. Europol je organizace patřící pod Evropskou unii, která se zabývá prevencí a potíráním organizované trestné činnosti. Snaží se zefektivnit spolupráci jednotlivých členských zemí, a to zejména svojí informační i vzdělávací činností a policejním a soudním poradenstvím. Interpol (International Criminal Police Organization) je největší policejní organizací na světě a jako mezinárodní mezivládní organizace zabezpečuje policejní spolupráci v kriminálně-policejní oblasti mezi smluvními státy organizace. Je založena na spolupráci všech států při pronásledování, vyhledávání a zatýkání pachatelů trestných činů. V současné době sdružuje Interpol 190 členských států. Na základě dat shromážděných členskými zeměmi vytvořil Interpol databázi s více než 45.000 bojovníků Islámského státu. I když se i díky této databázi daří mít tyto závadové osoby pod kontrolou, nejde vše uhlídat, o čemž svědčí i příklady z poslední doby z Francie a Rakouska. V Paříži pracovník policejní prefektury ubodal své čtyři kolegy, než byl zastřelen dalším policistou. Podle francouzských vyšetřovatelů byl pachatel Michael Harpon radikalizovaný islamista a svůj útok dlouho připravoval.

Hnutí SPD bude vždy prosazovat takovou politiku, která je v zájmu našich občanů. Jako prioritu vnímáme zajištění jejich bezpečnosti a proto budeme všemi dostupnými prostředky bojovat proti tomu, aby se k nám dostali islámští imigranti, a to jak legální formou v rámci přidělených migračních kvót z Evropské unie nebo pomocí nepovoleného překročení našich státních hranic.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama