Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2024 9:05:29

Velké poděkování všem pořadatelům a organizátorům MS v biatlonu!

Velké poděkování všem pořadatelům a organizátorům MS v biatlonu!

Česká republika připravila pro sportovní fanoušky velký sportovní zážitek, když se zcela profesionálně zhostila pořádání mistrovství světa v biatlonu, které se uskutečnilo od 7. do 18. února 2024 v Novém Městě na Moravě.

Na programu mistrovství byly zařazeny všechny disciplíny, které se běžně jezdí v závodech světového poháru. Muži i ženy absolvovali sprinty, stíhací závody, vytrvalostní závody, závody s hromadným startem a štafety. Společně se jela smíšená štafeta a smíšený závod dvojic. Sportovní klub Nové Město na Moravě pojal přípravu velmi zodpovědně a před mistrovstvím světa dokončil dostavbu a revitalizaci Vysočina Areny za více než 300 milionů korun.

Hnutí SPD podporuje konání MS v biatlonu, neboť jedním z bodů našeho programu je podpora pořádání významných mezinárodních sportovních soutěží a závodů v rámci zvýšení prestiže České republiky. Naší prioritou je také podpora dostupnosti sportu pro všechny občany. Stát musí sportovní aktivity podporovat na všech úrovních, protože se jedná o důležitou součást zdravého životního stylu. Organizované sportovní aktivity pro děti a mládež musí být dostupné všem bez rozdílu a podporované státem. Proto vítáme, že prostory areálu Vysočina Areny, tedy hlavně sportoviště, jsou určeny jak k tréninkové přípravě a soutěžím sportovců, tak i pro využití širokou veřejností. Prostory areálu Vysočina Areny jsou přehledně vyznačeny na plánu areálu a je zde zajištěno i zázemí pro relaxaci a občerstvení. Využívání tratí a stadionu v hodinách pro veřejnost je zdarma.

V neděli ukončené MS v biatlonu pořádané ve Vysočina Areně přilákalo do místa konání mnoho sportovních fanoušků, a to nejen z České republiky. Sám jsem se byl na sportovní soutěže v závěru šampionátu podívat a musím říci, že to byl opravdu skvělý sportovní zážitek. Závody celkem navštívilo více jak 210 tisíc diváků a i sami sportovci velmi ocenili přístup fanoušků a poděkovali jim za obrovskou podporu. Ti, co nepřišli přímo do Vysočina Areny, mohli sportovní přenosy sledovat z pohodlí domova na svých televizních obrazovkách.

Jediné, co nevyšlo tak, jak by si všichni sportovci zde soupeřící o medaile, diváci, a hlavně pořadatelé přáli, bylo počasí. O to větší poděkování patří všem, kteří se na přípravách a průběhu mistrovství světa v Novém Městě na Moravě podíleli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama